Apple TV’nin kısa sürede en çok izlenen yapımlarından biri hâline gelen "Pluribus", ikinci sezonu garantiledi. Rhea Seehorn, Karolina Wydra ve Carlos-Manuel Vesga’nın başrollerini paylaştığı dizi, Kasım ayı başında yayın hayatına başladıktan sonra platformun en büyük yeni hiti olmayı başardı. Zorla dayatılan bir “mutluluk dalgası”nın dünyayı ele geçirdiği distopik bir gelecekte geçen Pluribus, bu yapay mutluluğa bağışıklığı olan az sayıdaki insandan biri olan Carol Sturka’nın gerçeğin peşine düşmesini ve insanlığı kurtarma mücadelesini konu alıyor.
Dizinin geleceğine dair en net bilgi ise Apple TV’den geldi: "Pluribus", baştan itibaren iki sezonluk siparişle onaylandı. Yani ikinci sezon için ayrıca bir yenileme beklenmesine gerek kalmadı. Dizinin yaratıcısı Vince Gilligan, ikinci sezonda hikâyenin hangi yöne evrileceğine dair düşüncelerini ScreenRant’e verdiği röportajda açık sözlülükle paylaştı. Gilligan, “Şu anda dizinin nasıl biteceğine dair, genelde sahip olduğumdan daha net bir fikrim var. Kesinlikle Breaking Bad ya da Better Call Saul’ün ilk dönemlerine kıyasla daha fazla.” diyerek bu kez final konusunda daha net bir vizyona sahip olduğunu söyledi. Ancak ekledi: “Bununla birlikte, daha iyi bir fikir çıkarsa elimdeki iyi fikri çok hızlı bir şekilde çöpe atarım. Şu an düşündüklerimi de memnuniyetle bir kenara bırakırım. Ama dizinin genel olarak nereye gideceğine dair bir yol haritamız var.”
Gilligan, dizinin kaç sezon süreceği konusunda ise temkinli. “Bu dizinin ne kadar sürmesi gerektiğini bilmiyorum… Bu işteki en büyük numara, partiden ne zaman ayrılacağını bilmektir. İnsanların daha fazlasını istemesini istersiniz. Başında abajurla dolaşırken herkesin saate baktığı, ‘Bu adam neden hâlâ gitmiyor?’ dediği kişi olmak istemezsiniz. İşin en zor taraflarından biri bu.” sözleriyle, diziyi uzatmanın risklerine dikkat çekti. Önceki projelerinde olduğu gibi sürecin kendisini şaşırtabileceğini de belirten Gilligan, Pluribus için zihninde şimdilik üç sezonluk bir ihtimal olduğunu ancak bunun kesin olmadığını ifade etti. “Bu diziden önceki her işimde bana hep ‘Kaç sezon sürer?’ diye sorarlardı. Sonra bakıyorsunuz altı sezonluk hikâye çıkmış. Bu çok güzel bir sürprizdi. Şu an zihnimde Pluribus için belki üç sezon var. Ama daha uzun da sürebilir. Bu dizi sonsuza kadar devam edemez gibi hissettiriyor… Gerçi hiçbir dizi edemez.”
Başrol oyuncusu Rhea Seehorn da Deadline’a verdiği demeçte ikinci sezona dair beklentilerini dile getirdi. “Vince ve inanılmaz yazar ekibinin hikâyeyi sürekli genişleteceğini biliyorum. Asla yerinde saymıyorlar. Benim umudum, Carol’un karmaşıklığını ve Vince’in ona tanıdığı o inanılmaz insani gerçekliği oynamaya devam edebilmek.” diyen Seehorn, karakterinin insani zaaflarının bilim kurgu atmosferiyle kurduğu dengeyi oynamaktan büyük keyif aldığını vurguladı. Seehorn, karakterinin bilim kurgu atmosferi içindeki yerini de şöyle tanımladı:
“O, aslında isteksiz bir kahraman. Tam anlamıyla sıradan bir insan. Bu da onu bilim kurgu arka planı içinde çok eğlenceli kılıyor. Çünkü çoğu zaman doğru şeyleri yapmıyor ama neden öyle davrandığını hepimiz anlayabiliyoruz.”
Kulis bilgilerine göre dizinin ikinci sezon çekimlerinin 2026 baharında başlaması planlanıyor. Forbes’un aktardığına göre ilk sezon Şubat 2024’te çekilmiş ve Kasım 2025’te yayınlanmıştı; benzer bir takvim izlenirse 2. sezonun 2027 sonu ya da 2028 başında izleyiciyle buluşması olası görünüyor. Bölüm başı yaklaşık 15 milyon dolarlık bütçesiyle Pluribus, Apple TV’nin en iddialı projelerinden biri olmaya devam ediyor.