Hesabım
    Jordan Peele İmzalı Korku "Us", Dansa İlham Oldu

    Us dansı yapmak ister miydiniz?

    Jordan Peele'nin senaristi ve yönetmeni olduğu Us filmi, Amerika'nın en ünlü yapımlarından biri olan Dancing With the Stars programında dans teması oldu. Programda daha önce de IT ve The Purge dansının yapıldığı görülmüştü. Dancing With the Stars böylece birçok korku filminden ilham almış oldu.

    Us, 2019 yılının en büyük ilgi toplayan korku filmlerinden biri olarak vizyona girmişti. Lupita Nyong'O'nun başrolü olduğu film, distopik bir dünyanın küçük bir kasabasında yaşananları konu ediniyordu. Alt dünya ve üst dünya temasını arkasına alan film, bu kez de bir dansa konu oldu. Programda NBA oyuncusu Iman Shumpert ve Daniella Karagach dansı performe etti. İkili, danslarını Luniz ft. Michael Marshall imzalı I Got 5 On It şarkısı eşliğinde sergiledi.

    Us filminde alt ve üst dünyada herkesin bir ikizinin yaşadığını ve üstteki ne yapıyorsa, alt dünyadakinin de onu yaptığını izlemiştik. Korkunç ve rahatsız edici şekilde ikiz olan bu insanlardan altta yaşayanların intikam almak üzere yukarıya çıkması yıllar almıştı. Bu temayı arkasına alan Shumpert ve Karagach, Dancing With the Stars jürisinin ilgisini çekmeyi başardı. Hatta Derek Hough, çifte 10 üzerinden 11 vermeye kalkıştı.

    Jordan Peele, Us filminin ardından yeni bir uzun metraj üzerinde henüz çalışmıyor. Son olarak The Candyman'in senaryosunu kaleme almıştı. Ayrıca The Twilight Zone'da anlatıcı olarak yerini almaya devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top