Hesabım
    Cadılar Bayramı'nda Squid Game Kostümü Giymek Okullarda Yasaklandı

    Squid Game, çocuklara kötü örnek oluyor.

    Netflix dizisi Squid Game, dünyanın dört bir yanında konuşulmaya devam ediyor. Cadılar Bayramı için yalnızca iki gün kalmışken, yurt dışında birçok okula Squid Game yasağı geldiği açıklandı. Cadılar Bayramı sezonuna damgasını vuran dizi kostümlerinin okullarda giyilmesi yasaklandı. Nedeni ise çocukların, dizideki yarışları taklit etmeye başlaması.

    Squid Game'in olağanüstü derecede şiddet içerikli olduğu biliniyor. New York'un bir semti olan Syracuse'deki The Fayetteville-Manlius Okulu çocukların Squid Game kostümü giymemesi konusunda velileri uyardı. Açıklamada şu sözler yer aldı: "Çalışanlar son zamanlarda bazı öğrencilerin Squid Game'i taklit ettiğini gözlemledi. Müdiriyetimiz, ailelerin Cadılar Bayramı'nda öğrencilerin şiddeti simgelemesi nedeniyle Squid Game kostümü giyemeyeceğinin farkında olduklarından emin olmak istiyor."

    Florida, Panama City yakınlarında başka bir okulda ise 13 Ekim'de resmi bir duyuru yapılmıştı: "Bazı öğrenciler okulda diziyi taklit ediyorlar ve zararsız gibi görünen şeyler esasen zararlı. Çünkü dizide 'ölüm' bulunuyor ve çocukların gerçekten dizideki gibi birbirlerine zarar vermeye çalıştıklarını görüyoruz."

    Squid Game, Netflix'e şimdiye kadar en çok kazandıran dizi olarak yerini aldı. Ancak dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, başta anlaştığı ücret dışında ek bir gelir teklif edilmediğini belirtti. Yaratıcı isim, diziyle birlikte zengin olmadığını, yalnızca masasına rahatlıkla yemek kolabildiğini ifade etti.

    Dizinin konusu ise şöyle: Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazipi bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcük riskleri vardır.

    Squid Game, Netflix üzerinden yayın hayatına devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top