Hesabım
    ‘Genius’, Yeni Sezonda Martin Luther King ve Malcolm X'e Odaklanacak

    Yeni sezonun dahileri belli oldu

    Disney Plus ve National Geographic, Reggie Rock Bythewood ve Gina Prince-Bythewood'un orijinal mini dizi Genius'un gelecek dördüncü sezonunda baş yapımcı olarak görev yapacaklarını duyurdu. Genius: MLK/X başlıklı bu yeni sezon, Dr. Martin Luther King Jr. ve Malcolm X olmak üzere iki odak konusu olacağından, belgesel drama serisi için bir ilk olacak.

    İki medeni haklar ikonunun yanı sıra öncü başarıları ve ilham kaynağı olduğu yıllar dizide yer alacak. Reggie Rock Bythewood, NBA süperstarı Kevin Durant'ın genç basketbol deneyimlerinden ilham alan Apple TV+ dizisi Swagger'ın yaratıcısı ve showrunner'ı. A Different World adlı komedi dizisi için yazan eşi Prince-Bythewood ile tanıştı. Yazarlık çalışmaları arasında ilk senaryosu olan Get On The Bus, New York Undercover, Dancing in September ve Notorious yer alıyor.

    Gina Prince-Bythewood, Love & Basketball, The Secret Life of Bees ve Beyond the Lights'ın yönetmeni ve yazarlığını üstlenen ödüllü bir yönetmen/yazar/yapımcı. Çift, beğenilen etkinlik dizisi Shots Fired'ın hem yapımcılığını hem de yürütücü yapımcılığını üstlendi. Bythewoods, "Malcolm ve Martin şaşırtıcı ikonlar ve bu iki gerçek adamın dehasını henüz görülmemiş bir şekilde keşfetmeye hevesliydik. İnanılmaz hayatlarını ve medeni haklara katkılarını ve günümüzün aciliyetini yansıtmak için Imagine Entertainment ve 20th Television ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz.” deei.

    Genius serisi, tarihin en büyük yenilikçilerinden bazılarının hayatlarını ve hikayelerini dramatize ederek, "olağanüstü başarılarının yanı sıra, değişken, tutkulu ve karmaşık kişisel ilişkileri keşfediyor". Albert Einstein, Pablo Picasso ve Aretha Franklin'in hikayelerine odaklanan ilk üç sezonu boyunca, 20 Emmy adaylığı ve üç galibiyetin yanı sıra birçok başka ödül kazandı. Daha önce Apple TV için The Mosquito Coast'ta danışman yapımcı olarak ve 50 Cent tarafından üretilen hit seri Power'da yardımcı yapımcı olarak birlikte çalışan Raphael Jackson, Jr. ve Damione Macedon, baş yapımcıların yanı sıra dizi sorumlusu olarak da görev yapıyor. Jeff Stetson, antoloji serisinin son bölümünün pilot bölümünü yazıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top