Hesabım
    Netflix'in ‘Resident Evil’ Dizisinden İlk Fragman

    Efsane hikaye, dizi olarak geri dönüyor!

    Son canlı aksiyon uyarlamasının galasından sadece bir yıl sonra, “Resident Evil” serisi yakında çıkacak olan Netflix korku serisinin ilk fragmanıyla mezardan çıktı. Uzun süredir devam eden, Capcom hayatta kalma korku serisine dayanan “Resident Evil”, orijinal video oyunu serisinin ana düşmanlarından biri olan Albert Wesker olarak Lance Reddick'i karşımıza çıkarıyor. Tamara Smart ve Ella Balinska, Wesker'in kızı Jade'in genç ve yaşlı versiyonlarını canlandırırken, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nuñez, Ahad Raza Mir, Connor Gossatti ve Turlough Convery, açıklanmayan rollerle oyuncu kadrosunu tamamlıyor.

    Yeni dizinin konusu gizli tutuldu, ancak, teaser fragman, gösterinin iki zaman çizelgesi arasında bölüneceğini ortaya koyuyor. 2022'de geçen ilk bölüm, Jade'in, babası ve kız kardeşi Billy ile fütüristik New Raccoon City'ye taşındığını görüyor. Çevresi başlangıçta cennet gibi görünse de, Jade yavaş yavaş babasının ve New Raccoon City'yi yöneten Umbrella Corporation'ın tehlikeli sırlar sakladığının farkına varır. 2036'da geçen ikinci bölüm, Jade'in kıyamet sonrası Londra'yı keşfetmesini ve Umbrella Corporation'ın neden olduğu küresel bir salgının kana susamış enfekte kurbanlarına karşı hayatta kalmak için savaşmasını konu alıyor.

    Daha önce oyun serisi, 2002'den 2016'ya kadar prömiyeri yapılan Paul W. S. Anderson'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı altı uzun metrajlı filmin temelini oluşturuyordu. Milla Jovovich'in Alice'i orijinal karakteri olarak oynadığı dizi, orijinal oyunlardan birkaç karakter içeriyordu, ancak devam etmedi. Kaya Scodelario ve Tom Hopper'ın başrollerini paylaştığı bir yeniden başlatma, “Welcome to Raccoon City”, geçen yıl prömiyerini karışık eleştirilerle yaptı. Buna ek olarak, üç Japon animasyon filmi ve geçen yıl bir Netflix CGI mini dizisi “Infinite Darkness” yayınladı.

    Netflix dizisi, popüler CW dizisi “Supernatural”daki çalışmasıyla tanınan Andrew Dabb tarafından yönetiliyor. Mary Leah Sutton ile birlikte yazar ve yürütücü yapımcılık yapıyor. Yapımcılığını Constantin Film'in üstlendiği dizinin yapımcılığını Robert Kulzer ve Oliver Berben yürütüyor. Umbrella Corporation'ın suçlarını araştırırken dönen bir kahraman kadrosunu takip eden “Resident Evil” video oyunu serisi, 1996 yılında yönetmen Shinji Mikami ve yapımcı Tokuro Fujiwara'nın orijinal Playstation video oyunuyla çıkış yaptı. Seri o zamandan beri 13 ana oyun ve birkaç yan ürün yayınladı ve dünya çapında 120 milyondan fazla satarak dünyanın en yüksek hasılat yapan video oyunu serilerinden biri haline geldi.

    “Resident Evil”ın sekiz bölümünün tamamı 14 Temmuz'da Netflix'te prömiyer yapacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top