Hesabım
    'Love, Death + Robots'un En Etkileyici Bölümü Nasıl Ortaya Çıktı?

    Üçüncü sezonun en önemli bölümünü yönetmeni anlattı.

    Love, Death + Robots'un üçüncü sezonunun en etkileyici görünen bölümlerinden biri olan “Jbaro”nun perde arkası ortaya çıktı. Bölümün hikayesi, çığlığıyla büyülenmeyen bir şövalyeyi saplantı haline getiren ölümcül bir ses etrafında dönüyor. Bölümün popülaritesi, yönetmen ve senarist Alberto Mielgo'yu hikaye ve bölümün nasıl yapıldığı hakkında konuşmaya itti. Yönetmen daha önce diziyle ilk sezonda da işbirliği yapmıştı ve burada “The Witness” bölümünü yazıp yönetmişti.

    “Jbaro”, son sezonda kesinlikle öne çıkıyor ve izleyicinin dikkatini çekiyor. Mielgo, bölümde yer alan inanılmaz gerçekçi senaryoların, yine gerçek mekanlardan alındığını ve daha sonra ayrıntılara son derece dikkat edilerek dijital olarak yeniden oluşturulduğunu söyledi. Yazar/yönetmen ayrıca, doğa ve doğa seslerine olan takıntısından bahsetti, bu da onun, bölümde yer alan sesleri dinlemek ve yakalamak için uzun bir süre ormana gitmesine neden oldu. Diyalogsuz ses, özellikle iki ana karakterden birinin sağır olduğu düşünüldüğünde hikayede ekstra önemli bir rol oynuyor. Bu durum, “Jbaro”nun son anlarında önemli bir unsur haline geliyor.

    Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Mielgo, karakterin bölümdeki hareketlerinin çok gerçek göründüğünü çünkü gerçek insanların oyunculuğuna dayandığını açıkladı. Yapım, ana karakterleri somutlaştırmak ve sahneleri canlandırmak için dansçılar tuttu ve ardından animatörler, animasyonu doğal ve akıcı hissettirmek için görüntüleri kullandı. Buna ek olarak, Mielgo olay örgüsünden bahsediyor ve “kahramansız” bir hikaye anlatmak ve aynı zamanda “şimdiye kadarki en zehirli ilişkiyi” tasvir etmek istediğini belirtiyor.

    Bölümde siren ve askerin birbirlerine olan takıntısı onları şiddetli ve acımasız şeyler yapmaya yönlendiriyor. Sezonda David Fincher, animasyon yönetmek için ilk adımını atıyor. Fincher, “Bad Travelling” bölümünü yönetiyor ve derinlerden gelen devasa bir canavardan kurtulmaya çalışan bir gemi mürettebatını anlatıyor. Aynı zamanda bu sezon serinin ilk devam filmini de barındırıyor: Three Robots: Exit Strategy , insan ırkını geride bırakan android üçlüsünün destanını sürdürüyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top