Hesabım
    Duffer Brothers'tan 'Death Note' Dizisi Geliyor

    Stranger Things'in yaratıcılarından yeni dizi yolda

    Duffer Kardeşler, Matt ve Ross, kısa süre önce Upside Down Pictures adlı yeni yapım şirketi kurduklarını duyurdular. Yeni şirketin duyurusu, Japon manga ve anime serisi Death Note'un yepyeni bir canlı aksiyon televizyon dizisi uyarlamasını da içeren proje listesinin duyurusu ile birlikte geldi. Death Note, Tsugumi Ohba tarafından yazılan ve Takeshi Obata tarafından çizilen bir manga olarak yayın hayatına başladı.

    Dizi, 2003'ten 2006'ya kadar sürdü. Hikaye, adını ve yüzünü bildiği sürece ona yazdığı herkesi öldürme yeteneği veren Death Note adlı kara bir kitap edinen lise öğrencisi olan Light Yagami'yi takip ediyor. Light, kitabı suçluları öldürmek için kullanmaya başlar ve sonunda Death Note'u Dünya'ya düşüren bir Shinigami olan Ryuk tarafından ziyaret edilir. Dünyanın dört bir yanındaki suçlular açıklanamaz bir şekilde ölmeye başlarken, basitçe L olarak bilinen esrarengiz dedektif, katilin kim olduğunu öğrenmek için göreve getirilir.

    Dizi, 2006'da bir anime dizisine uyarlandı ve 37 bölüm için 2007'ye yayınlandı. Death Note, hem yazılı hem de animasyonlu formlarda, yıllar içinde birçok ödül kazanması ve anime serisinin Rotten Tomatoes'ta %100 puan almasıyla dünyanın en tanınmış ve beğenilen dizilerinden biri haline geldi. Bu, Death Note'un 2006'dan bu yana Japonya'da yapılan birkaç uyarlamayla birlikte ilk kez live-action uyarlaması olamayacak. Netflix ayrıca, 2017'de canlı aksiyon filmiyle bir uyarlamada şansını denemişti. Godzilla vs. Kong yönetmeni Adam Wingard projenin başındaydı ama pek beğenilmedi.

    Yepyeni şirketten gelecek duyurulan diğer projeler arasında, Upside Down ve 21 Laps prodüksiyonu ile The Duffer Brothers'ın orijinal fikrine dayanan canlı aksiyon Stranger Things spin-off serisi yer alıyor. Diğer projeler arasında Stephen King ve Peter Straub'un Steven Spielberg'in Amblin Entertainment ve Curtis Gwinn şirketleriyle çekeceği The Talisman ve Jeffrey Addiss ve Will Matthews'tan gelen orijinal bir dizi yer alıyor. Şirket, Duffer Brothers'ın Netflix ile yaptığı genel anlaşmanın bir parçası olarak hem film hem de televizyon projelerini geliştirecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top