Hesabım
    Disney Plus, ‘Eragon’u TV'ye Uyarlıyor

    Eragon'un dizi uyarlaması için çalışmalar başladı

    Bir "Eragon" canlı aksiyon TV dizisi Disney+'ta erken geliştirme aşamasında bulunuyor. Dizi, Christopher Paolini'nin genç yetişkin roman dizisi “The Inheritance Cycle”a dayanacak ve “Eragon”, bu serideki dört kitaptan ilki olacak. Kaynaklara göre, Paolini dizide ortak yazar olarak görev yapacak. Bert Salke, Co-Lab 21 adı altında, 20th Television'la birlikte yapımcılığı üstlenecek.

    “The Inheritance Cycle”, Saphira adını verdiği bir ejderhaya dönüşen bir yumurta keşfeden Eragon adlı bir çiftçi çocuğunun hikayesini anlatıyor. Aralarındaki bağ ve akıl hocası Brom'un yardımıyla Eragon, uzun zamandır kötü kral Galbatorix tarafından yok edildiği düşünülen eski bir tarikat olan bir Ejderha Binicisi olmayı öğrenir. Eragon ve Saphira, Galbatorix'i yenmek ve Alagaësia ülkesini onun zulmünden kurtarmak için yola çıkar.

    “Eragon” ilk kez 2002'de yayımlandı ve 2003'te Knopf tarafından yeniden yayımlandı. Onu 2005'te “Eldest”, 2008'de “Brisingr” ve 2011'de “Inheritance” izledi. Tüm serinin inanılmaz derecede başarılı olduğu kanıtlandı. ve dünya çapında 41 milyonun üzerinde kopya satarak popüler oldu. Proje ilerlerse, “Eragon” ilk kez uyarlanmış olmayacak. Kitap daha önce 2006 yılında Eragon rolünde Ed Speleers, Saphira rolünde Rachel Weisz, Brom rolünde Jeremy Irons ve Galbatorix rolünde John Malkovich'in olduğu aynı adlı bir filme uyarlandı. Film gösterime girdiğinde eleştirmenler tarafından geniş çapta eleştirildi ve rapor edilen 100 milyon dolarlık bütçeye karşı dünya çapında gişede yaklaşık 250 milyon dolar hasılat elde etti.

    2021'de kitap hayranları, Disney'in filmle ilgili hayal kırıklıklarını göz önünde bulundurarak bir dizi versiyonunu sağlamak için #EragonRemake hashtag'ini kullanmaya başladı. “Eragon”, aynı zamanda Disney+ serisine uyarlanan en son yüksek profilli genç yetişkin roman dizisi olacak. Yayıncı şu anda başrolde Walker Scobell'in oynadığı, Rick Riordan'ın Percy Jackson kitaplarının bir dizi versiyonu üzerinde de çalışıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top