Hesabım
    "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri"nden Rekor Açılış!

    İlk gününde 25 milyon izleyiciye ulaşan dizi, Prime Video'nun en iyi açılış yapılan dizisi oldu.

    Amazon Prime Video, dev bütçeli "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri" dizisinin iki bölümlük galasının 24 saat içinde dünya çapında 25 milyon izleyiciyi kendine çekerek Prime Video tarihindeki en büyük açılışa imza attığını açıkladı.

    Normalde izlenme verilerini açıklamamayı tercih eden Prime Video, "Güç Yüzükleri" için bir istisna yaptı. Resmi açıklamaya göre, tüm dünyada aynı anda (kullanıcıların hangi saat diliminde yer aldığına bağlı olarak 1 ve 2 Eylül'de) gösterime giren ilk iki bölüm, platformun hizmet verdiği 240 ülke ve bölgede, ilk 24 saati içinde 25 milyon izleyici tarafından izlendi. Ancak, Amazon'un izlenme verileri hakkındaki ölçüm metodu bilinmiyor. Dolayısıyla bir kullanıcının, izleyici sayılması için bir bölümün ne kadarını izlemiş olması gerektiği hakkında elimizde kesin bir veri yok. 

    Amazon Studios başkanı Jennifer Salke, "Tolkien'in tüm zamanların en popülerleri arasında yer alan ve birçok kişinin fantezi türünün gerçek kaynağı olarak kabul ettiği hikayelerinin bizi bu gururlu ana götürmesi son derece uygun" ifadelerinde bulundu. İlk sezonu 465 milyon dolara mal olan ve büyük ses getiren "Güç Yüzükleri"nin ikinci sezonu için çalışmalar başladı. 

    Dizinin en büyük rakibi, HBO'nun "Game of Thrones" prequel dizisi "House of Dragon"ın ilk bölümünün HBO ve HBO Max'te ABD'de 9 bin 986 izleyiciye ulaştığı, ikinci bölümünde ise izleyici sayısının iki katına yükseldiği açıklanmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top