Hesabım
    Elon Musk'tan "Güç Yüzükleri"ne Ağır Eleştiri!

    "Tolkien mezarında ters döndü"

    Tesla, SpaceX, Starlink ve Neuralink gibi dev şirket ve projelerin lideri olan Elon Musk, Amazon Prime Video'nun Yüzüklerin Efendisi dizisi "Güç Yüzükleri"ni ağır eleştirdi ve "Tolkien mezarında ters döndü" yorumunda bulundu. 

    Popüler kültüre dair yorumlarıyla sık sık sosyal medyada gündem olan Elon Musk, bu kez "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri" hakkındaki yorumuyla dikkat çekti. Ünlü iş insanı dizi hakkında attığı tweetlerde "Tolkien mezarında ters döndü. Şimdiye kadar dizide yer alan her erkek karakter ya korkak, ya bir pislik ya da her ikisi birden. Yalnızca Galadriel cesur, zeki ve kibar." ifadelerinde bulundu.

    Elon Musk'ın dizi hakkındaki yorumları, Amazon'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Bezos ile yıllardır süregelmekte olan rekabetini yeniden gündeme taşıdı. Şu anda uzay yarışında, Jeff Bezos'un Blue Origin şirketiyle Elon Musk’ın SpaceX’i rakip konumunda. Bunun dışında birçok konuda birbirlerinden farklı görüşlere sahip olan ikili, zaman zaman birbirlerinin işleri hakkında sosyal medya üzerinden atışıyorlar. Bezos, dizinin prömiyerine sürpriz bir şekilde katılmış ve memnuniyetini dile getirmişti.

    Şimdiye kadarki en yüksek bütçeli dizi olma unvanını taşıyan "Güç Yüzükleri"nin ilk bölümü, uzun bir bekleyişi ardından Prime Video kütüphanesine eklendiğinde izleyicler adeta ikiye bölündü. Özellikle Tolkien ve Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin hayranları tarafından çeşitli eleştirilerin merkezi haline gelen dizi en çok Tolkien anlatılarına uymayan yanları nedeniyle eleştirildi. Diziyi beğenen izleyiciler ise bunun yeni bir anlatı olduğunu ve bir şansı hak ettiğini savunuyor. 

    Musk'ın görüşlerinden bağımsız olarak, "Güç Yüzükleri" Prime Video için bir hit oldu. Bu hafta başında yayınalan veriler, J.D. Payne ve Patrick McKay'in ortaklaşa yarattığı şovun ilk gününde 25 milyondan fazla izleyici aldığını ortaya koydu. "Güç Yüzükleri"nin sekiz bölümlük ilk sezonu 14 Ekim'e kadar sürecek. İkinci sezon için çalışmalar ise şimdiden başladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top