Hesabım
    Netflix, Haftalık Yayın Düzenine Geçmeyi Düşünüyor

    Abone kaybının önüne geçmeye çalışan Netflix yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

    Reklamsız yayın ve bir dizinin tüm sezonunu aynı anda yayınlama politikasıyla kendi alanında öncü olan Netflix'in bu iki önemli özelliği yakında değişiyor. Platformun daha düşük ücretli ama reklamlı abonelik planına geçme hazırlıkları zaten biliniyor. Yeni bir rapora göre şimdi de dizilerin bölümlerinin aynı anda değil, haftalık olarak yayınlanması gündemde. 

    Puck News, tüm sezonu aynı anda yayınlayarak izleme alışkanlığını değiştiren Netflix'in şu anda en önemli içeriklerinden bazılarını haftalık bölüm formatında yayınlamayı ciddi olarak düşündüğünü bildiriyor. Disney+ ve Amazon Prime gibi platformlar, dizilerini haftalık olarak yayınlıyorlar ve böylece yapımlar her hafta gündeme taşınıyor. Diğer platformlarla olan rekabetinde giderek güç kaybeden Netflix de yayın süresini uzatarak, seyirci ilgisini daha uzun bir süre boyunca üzerinde tutmayı amaçlıyor. 

    Platform daha önce "Stranger Things", "La Casa de Papel" gibi hit dizilerinin sezonlarını bölümlere ayırarak yayınlamayı denemiş olsa da haftalık yayın uygulaması sadece çok az sayıdaki içerik için geçerli olmuştu. Halihazırda devam eden büyük dizilerin ya da ilgi çekmesi muhtemel yeni içeriklerin bu şekilde yayınlanmasının, son bir yıldır sürekli abone kaybeden Netflix'in yeniden güçlenme çabalarına nasıl bir etkisi olacağını önümüzdeki dönem gösterecek...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top