Hesabım
    Kraliçe II. Elizabeth'in Ölümünden Sonra "The Crown" Yükselişe Geçti

    Kraliçe Elizabeth'in ve kraliyet ailesinin hayatını anlatan Netflix dizisinde izlenme oranları hızlı bir yükselişe geçti.

    Kraliçe II. Elizabeth'in 8 Eylül'de vefat etmesinin ardından Netflix'in kraliyet ailesine odaklanan dizisi "The Crown"ın izlenme oranları yeni zirveleri gördü. 

    Variety'nin, veri analizi firması Whip Media'nın analizinden aktardığına göre  9 - 11 Eylül hafta sonunda dizinin Birleşik Krallık'taki izlenme oranı, bir önceki hafta sonuna göre %800 oranında arttı. Aynı analize göre dizinin Fransa'daki izlenme oranı üç katına, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki izlenme oranı ise dört katına çıktı.

    İlk sezonuyla 2016 yılında yayına başlayan ve Elizabeth'in taç giymesinden itibaren kraliyet ailesinin hayatını anlatan dizinin şimdiye kadar 4 sezonu izleyiciyle buluştu. İlk iki sezonda Kraliçe II. Elizbeth'e Claire Foy hayat verdi, 3. ve 4. sezonlarda ise Oscar ödüllü Olivia Colman rolü devraldı. 

    Kasım ayında yayınlanması beklenen 5. sezonda Kraliçe'ye Imelda Staunton hayat veriyor. Bu sezonda ayrıca Prenses Diana rolünde Elizabeth Debicki, Prens Charles rolünde Dominic West, Prens Philip rolünde Jonathan Pryce ve Camilla Perker Bowles rolünde Olivia Williams'ı izleyeceğiz.

    Dizinin 6 sezon olarak planlandığı ve 2000'li yılların başlarında son bulacağı biliniyor. Ancak Kraliçe'nin vefatıyla birlikte 6. sezonun çekimleri durduruldu. Yapım sürecinin ne zaman devam edeceği şu an için belirsiz. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top