Hesabım
    Rings of Power'daki Elrond Neden Farklı?

    Güç Yüzükleri'nin Elrond'u Robert Aramayo, kendi karakteriyle Yüzüklerin Efendisi'ndeki Elrond arasındaki farklılığın nedenlerinden bahsetti.

    Amazon'un "Lord of the Rings: The Rings of Power" dizisinde Elrond karakterine hayat veren Robert Aramayo, kendi karakteriyle Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Hugo Weaving tarafından canlandırılan Elrond arasındaki farklardan bahsetti. 

    J.R.R. Tolkien'in eserlerinden uyarlanan Güç Yüzükleri, Peter Jackson'ın yüzüklerin Efendisi üçlemesinden binlerce yıl öncesinde geçmesine rağmen, üçlemeden tanıdığımız iki önemli karaktere yer veriyor: Galadriel (Morfydd Clark) ve Elrond. Üçlemenin ilk filmi Yüzük Kardeşliği'nde Elrond'u bilge ve kararlı yarı elf olarak tanıdık. Yüzük konseyini toplayan Elrond, Kardeşliği kurulmasında önemli bir rol oynadı. Güç Yüzükleri'nde gördüğümüz Elrond ise daha genç ve daha rahat bir karakter. Dizinin son bölümünde Elrond'u Khazad-dûm Cüce Krallığı'nda, Prens Durin IV ile olan arkadaşlığını yeniden inşa etmeye çalışırken gördük. 

    Yakın zamanda Vulture ile gerçekleştirdiği bir röportajda kendi Elrond yorumuyla Yüzüklerin Efendisi serisindeki Elrond'u karşılaştıran Aramayo, dizideki Elrond'u farklı kılan en önemli özelliğin gençliği olduğunun altını çizdi ve dizideki Elrond'un, Yüzüklerin Efendisi'ndeki Elrond'u şekillendiren binlerce yıllık olayları henüz yaşamadığını belirtti. 

    Yüzüklerin Efendisi filmleriyle büyüdüğünü ve Hugo Weaving'in performansını sevdiğini söyleyen Aramayo, hayranların iki performansı karşılaştırmasını doğal bulduğunu ifade etti ve şu sözlerle devam etti: "Ama şu anda Elrond, Yüzük Kardeşliği'ndeki Elrond Konseyi'ne varmadan önce yapacak daha birçok şeyi olan çok genç bir elf. O noktaya kadar bir çok yenilgi yaşadı, bu yüzden hala öğrenecek çok şeyi olan bu genç elf ile başlamak beni heyecanlandırdı. Bu, başlamak için heyecan verici bir yer gibi geldi. Elrond o noktaya gelene kadar binlerce ve binlerce insan ömrü yaşayacak!"

    Peki Güç Yüzükleri'ndeki Elrond kaç yaşında? İlk Çağ'da 532 yılında dünyaya gelen Elrond, Güç Yüzükleri'nin İkinci Çağ'da 1500 yılı civarında dövüldüğünü göz önüne alırsak, dizide henüz yaklaşık 1558 yaşında "genç" bir elf. Diğer yandan Yüzüklerin Efendisi'ndeki Elrond ise yaklaşık 6497 yaşında.

    Robert Aramayo'nun karakterin yaşı ve olgunluğuyla ilgili yorumları, Galadriel'i oynayan Morfyyd Clark tarafından dile getirilen benzer bir duyguyu yansıtıyor. Dizideki Galadriel'in karakterizasyonuyla ilgili şikayetlere değinen Clark, Yüzüklerin Efendisi'nde Cate Blanchett'in canlandırdığı Galadriel'in daha sakin versiyonunun, karakterin binlerce yıllık deneyimlerin bir ürünü olduğunun altını çizmişti. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top