Hesabım
    "Rings of Power"ın Beyaz Cübbeli Gizemli Karakteri Kim?

    Dizinin beşinci bölümü, gizemli yabancıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkardı.

    Amazon Prime'ın mega bütçeli Yüzüklerin Efendisi dizisi "Güç Yüzükleri" yayınlanan son bölümüyle, beyaz cübbeli gizemli karakterin Sauron olabileceği yönündeki teorileri çürüttü. Tanıtım fragmanlarında ilk kez görüldüğü andan itibaren tartışma yaratan beyazlı yabancı ve diğer iki arkadaşı dizinin beşinci bölümünde nihayet sahneye çıktılar. 

    Dizinin diğer bir gizemli karakteri olan Meteor Adam'ının düştüğü alanda inceleme yapar gibi görünen bu üç gizemli kişi, dizinin resmi künyesine göre "Göçebe" (The Nomad), "Sakin" (The Dweller) ve "Münzevi" (The Ascetic) olarak anılıyorlar. Büyük tartışma yaratan, sarı kısa saçlarıyla dikkat çeken Dweller karakteri (Bridie Sisson) grubun lideri gibi görünse de kesin olarak bir ast-üst ilişkisinden bahsetmek mümkün değil. 

    Karakterlerin hiçbirinin Sauron'un kendisi olmadığı aşikar ancak kesin bir şekilde Sauron ve Orta Dünya'da yükselen kötülük ile bağlantıları var. Kısa sahnelerinden anladığımız kadarıyla bu yabancılar Morgoth'a/Sauron'a tapınan bir tarikatın üyleri. Dini ikonografiye bürünmüş beyaz cübbeleri onların bir kült üyesi olduğunu gösteriyor. 

    Meteor alanını inceleyen asalı kişinin büyücü olduğunu düşünebiliriz. Orta Dünya'da insan büyücülerin olduğu hikayeler mevcut, örneğin Üçüncü Çağ'daki Angmar'ın Cadı Kralı. Tepede dikilen diğer iki kişiden miğferli ve zırhlı olanı asker gibi görünüyor. Göğsünün üzerinde Sauron'u çağrıştıran bir göz simgesi var. Diğer karakterin taşıdığı tabak görünümlü nesnenin üzerinde ise Meteor Adam'ın ateş böcekleriyle çizdiği takımyıldızı görünüyor. 

    Bu yabancıların Meteor Adam'ı neden aradıklarını, onunla ilgili niyetlerinin ne olduğunu henüz bilmiyoruz, çünkü Meteor Adam halihazırda dizinin en büyük gizemlerinden biri. Beşinci bölümde onun da iyilik ve kötülük arasındaki müphem varoluşunu daha net bir şekilde gördük. Nori'nin kesinlikle iyi olduğuna ve bir sebepten onlara gönderildiğine inandığı bu karakter, kendisini bir tehdit olarak görüyor ve yeni keşfetmeye başladığı güçleriyle ne yapacağını henüz bilemiyor. Meteor Adam ayrıca en başından beri Sauron olabileceği konuşulan karakterlerden biri. 

    Dizide yavaş yavaş sona yaklaşırken, hayran teorileri şekillenmeye devam ediyor. Tolkien'in evreninden ayrıldığı noktalar ve zamansal tutarsızlıklar nedeniyle çok eleştirilen "The Rings of Power"ın yarattığı gizemleri nasıl çözeceği merakla bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top