Hesabım
    "The Rings of Power"da Sauron'u Ne Zaman Göreceğiz?

    Dizinin yaratıcıları Patrick McKay ve J.D. Payne, Sauron'u neden henüz görmediğimizi açıkladı.

    Amazon Prime Video'nun mega bütçeli "The Rings of Power" dizisinin ilk sezonu sona yaklaşırken hayranların aklıdaki en önemli soru ilk sezonda Sauron'u görüp görmeyeceğimiz. Sauron'un adı ve varlığının Orta Dünya'da yarattığı tehdit sürekli gündemde ancak kendisini, ilk bölümdeki kısa bir flashback sekansı dışında hiç görmedik.

    Dizinin yaratıcıları Patrick McKay ve J.D. Payne, THR ile gerçekleştirdikleri röportajda, Sauron'u göstermeden önce izleyicilerin Orta Dünya'nın içinde bulunduğu sıkıntıları ve mücadeleyi anlamalarını istediklerini belirttiler. 

    "Bu dizinin ilk sezonunu kötü adam merkezli The Sauron Show yapmak çok cazip olurdu. Ancak bu kötülük seviyesinin ve kötülüğün karmaşıklığının, inandığınız bir dünyada ortaya çıkmasını istedik" diyen McKay, seyircilerin Orta Dünya'ya yeniden aşık olmasını hedeflediklerini belirtti: "Onları daha önce hiç test edilmedikleri bir biçimde test etmemizden önce, bu karakterlerin her birini ve mücadelelerini anlamanızı ve bunlarla ilişki kurmanızı istedik."

    Dizide şimdiye kadar gördüğümüz birçok karakterin Sauron olabileceğine dair teoriler de hayranları meşgul ediyor. Payne'in açıklamaları bu spekülasyonların ortaya çıkmasını umduklarını gösteriyor: "Bir başka Tolkien olayı, bir gölge yayıldığında – ki bu bizim şovumuzda olup bitenlerin bir parçasıdır – herkesin ilişkilerini etkiler. Frodo ve Sam'i bile. Onlar tüm Orta Dünya'daki en iyi arkadaşlar, ancak bu gölgenin bir tezahürüyle birbirlerine güvenmemeye başladılar. Dolayısıyla, izleyicilerin şu ya da bu kişinin Sauron olabileceğinden şüphelenmesi, onları gölgenin hepimizin üstesinden geldiği ve birbirimizden şüphelenmemize neden olduğu o şeye çekiyor."

    Diziinin geçtiğimiz Cuma yayınlanan altıncı bölümünde Sauron, Orta Dünya ve Güç Yüzükleri açısından çok önemli bir anın doğuşuna tanık olduk. Güney Toprakları'nda yaşanan savaşın sonunda Adar'ın planladığı şekilde bir yanar dağ patladı. Meşhur Hüküm Dağı da olabilecek olan bu dağın patlamasıyla Güney'i Mordor'a çeviren süreç başladı fakat "Güç Yüzükleri"nin ilk sezonunun tamamlanmasına yalnızca iki bölüm var. Bu iki bölümün yaşanacak olayların ne kadarını göstereceği ve diziyi hangi noktada bırakacağı merakla bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top