Hesabım
    Russo Kardeşlerin Hayata Geçmeyen "Aragorn" Dizisi Ortaya Çıktı

    "Avengers: Endgame" yönetmenleri Joe ve Anthony Russo, solo Aragorn dizisi için Amazon'a teklif götürmüş.

    Amazon Prime Video'nun çok tartışılan "The Lord of the Rings: The Rings of Power" dizisinin yaratıcıları J. D. Payne and Patrick McKay'in The Hollywood Reporter ile gerçekleştirdiği röportaj, fikir aşamasında kalan pek çok Orta Dünya projesini gün yüzüne çıkardı. THR'nin ismini açıklamadığı bir Amazon Studios çalışanından edindiği bilgiye göre, Orta Dünya'yı konu alacak bir dizi için proje sunan isimler arasında "Captain America: Winter Soldier", "Avengers: Endgame" gibi başarılı Marvel filmlerine imza atan Anthony Russo ve Joe Russo da varmış.

    İsimsiz kaynak, Russo Kardeşlerin sunduğu dizi projesinin, Tolkien'in eserlerinin "Bir Aragorn Hikayesi" olarak yorumladığını ve Yüzüklerin Efendisi ile Hobbit serilerinin de geçtiği Üçüncü Çağ'da, Aragorn'un solo maceralarını anlatmayı hedeflediğini belirtiyor. Ancak sonunda Amazon Stüdyoları yöneticileri bu fikirden yeterince etkilenmemişler ve yollarına J.D. Payne ve Patrick McKay tarafından sunulan Güç Yüzükleri fikriyle devam etmeye karar vermişler.

    Aragorn merkezli bir Yüzüklerin Efendisi dizisine dair haberler daha önce de gündeme gelmişti, ancak bu projenin Russo Kardeşler tarafından önerildiği ilk kez ortaya çıktı. Payne ve McKay, daha önceki bir röportajlarında, bu fikrin Amazon Studios'un Kasım 2017'de, Orta Dünya'da geçen bir dizi üretme haklarını satın almasından sonra ortaya atılan birkaç fikirden biri olduğunu doğrulamıştı. İkiliye göre stüdyoya sunulan diğer bir proje de Gimli'ye odaklanıyordu. 

    Bütün bunlara rağmen, Aragorn'a odaklanan bir yapım görmeye heveslenen Orta Dünya hayranları umutlarını koruyabilirler. Yüzüklerin Efendisi'nin yeni hak sahibi Embracer Group, geçtiğimiz günlerde solo bir Aragorn filminin şu anda düşündüğü birkaç proje arasında olduğunu ima etti. Basın açıklamasında şirketin planlarının arasında "Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel, Eowyn gibi ikonik karakterlere ve J.R.R. Tolkien'in edebi eserlerinden diğer karakterlere dayanan ek filmleri keşfetmek" olduğu ifadesi yer aldı. 

    Embracer Group, Ağustos 2022'de Middle-earth Enterprises'ı satın almak için Saul Zaentz Company ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, İsveçli video oyunu ve medya holding şirketine, hem Yüzüklerin Efendisi hem de The Hobbit'e dayanan yaratıcı eserler üretme haklarını veriyor. Buna filmler, TV şovları, video oyunları, ticari ürünler, masa oyunları, tema parkları ve sahne yapımları da dahil. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top