Hesabım
    George R.R. Martin: "House of the Dragon" En Az 40 Bölüm Olmalı

    G.R.R. Martin, dizinin hikayesini hakkıyla anlatabilmesi için en az 40 bölüm olması gerektiğini ve Kral Viserys'i canlandıran Paddy Considine'ın Emmy'e layık olduğunu söyledi.

    "House of the Dragon" dizisinin çok beğenilen 8. bölümünden sonra kendi blogunda bir yazı yayınlayan George R.R. Martin, bu bölümdeki performansıyla öne çıkan Paddy Considine'i övdü ve dizinin en az 4 sezon sürmesi gerektiğini vurguladı.

    Dizinin ilk sezonu, Game of Thrones'ta da olduğu gibi 10 bölümden oluşuyor. Ancak Game of Thrones'un hikayesine göre çok daha uzun bir zaman dilimini anlatacağı için sık sık uzun zaman atlamalarına yer veriliyor. İlk sezonun tam ortasında, yani 5. bölümden sonra 10 yıllık bir atlama yaşandı ve dizinin ana karakterlerinin oyuncuları değişti. İkinci büyük zaman atlaması ise 7. bölümden sonra yaşanan altı yıllık atlama oldu. İlk sezon bittiğinde, 20 yıllık bir zaman dilimi anlatılmış olacak.

    Eskiden dizilerin bir sezonunun çok daha fazla bölüme sahip olduğunu belirten Martin, giderek kısalan sezonlardan dert yandı. 10 yerine 13 bölümlük sezonlar olsaydı zaman atlamasında yaşananları (Rhaenyra ve Ser Harwin'in ilişkisini, Daemon ve Laena'nın evliliğini) gösterebileceklerini söyledi ama yazar ekibinin mecburiyetten doğan bu atlamaların altından başarıyla kalktığını da belirtti.

    "Her sezon hikayemizi anlatmak için hala 10 saatimiz olduğu için çok heyecanlıyım." diyen Martin, Amazon Prime Video'nun aynı dönemde başlayan "Rings of Power" dizisinin 8 bölüm olduğuna ve bazı diğer dizilerin daha kısa olduğuna dikkat çekti. Martin'in yazısında vurguladığı en önemli nokta, dizinin Targaryen iç savaşını yani "Ejderhaların Dansı"nı hakkını vererek anlatabilmesi için en az 4 sezon/40 bölüm sürmesi gerektiğini belirtmesi oldu. Dizi, ikinci sezon onayını başladıktan hemen sonra aldı ama diğer sezonların geleceği henüz resmen onaylanmadı.

    Martin yazısında, Kral Viserys'i canlandıran Paddy Considine'ın performansını da övdü ve aktörün, kendisinin yazdığından çok daha güçlü, trajik ve gerçekçi bir Viserys ortaya koyduğunu söyleyerek "Paddy yalnızca bu bölüm için bile Emmy'i hak ediyor. Eğer alamazsa bu adil olmaz" dedi. Considine özellikle son sezondaki performansıyla geniş çapta beğeni topladı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top