Hesabım
    Netflix, Orijinal Yapım Rekoru Kırdı!

    Netflix, 2022'nin 3. çeyreğinde 1026 orijinal dizi bölümü yayınlayarak yeni bir rekora imza attı. Diğer platformlar bu sayıya yaklaşamıyor...

    Genel olarak, rekabet ettiği diğer dijital platformlardan daha fazla içerik ürettiği bilinen Netflix, bu kez kendi rekorunu kırdı. Platformun, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde 1026 orijinal dizi bölümü yayınladığı açıklandı. Bu Netflix'in şimdiye kadar bir çeyrek dilimde ulaştığı en yüksek rakam. 

    Aynı dönemde diğer platformların yayınladığı orijinal yapım bölüm sayıları ise şu şekilde:

    • Amazon Prime Video: 223
    • Hulu: 194
    • Disney+: 140
    • HBO Max: 114

    Diğer platformların içerik üretme hızı Netflix'in yanına yaklaşamıyor. Diğer yandan Netflix, sayıca fazla ama kalite açısından yeterince iyi olmayan yapımlara imza atması yönünden sıkça eleştiriliyor ve platformun kullanıcıları az ama iyi orijinal yapımlar görmek istediklerini dile getiriyorlar. Kurulduğu günden bu yana kullanıcı sayısını sürekli arttıran Netflix ilk kez bu yıl abone sayılarında ciddi düşüşler yaşamaya başladı. 

    Netflix'in bu yıl üçüncü çeyrekte toplam 159 orijinal dizi yayınladığı bildiriliyor. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 143'tü. "Stranger Things", "The Sandman", "Dahmer", "Cobra Kai" gibi diziler bu değerlendirmenin içinde yer alırken; yeni bölümleri yayınlanan "The Flash", "Riverdale", "Dynasty" gibi lisanslı ikinci gösterimler rapora dahil edilmedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top