Hesabım
    "Dark" Ekibinin Yeni Dizisi "1899" Hakkında Tüm Bildiklerimiz

    "1899" 17 Kasım'da Netflix'te...

    3 sezon boyunca süren gizem ve gerilim dolu hikayesiyle Netflix'i hit dizilerinden biri olan "Dark"ın yaratıcılarından yeni bir dizi geliyor. Baran bo Odar ve Jantje Friese'nin imzasını taşıyan "1899" 17 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak.

    Diziden daha önce hareketli bir poster yayınlanmıştı. Bugün ise ilk resmi poster paylaşıldı. Bunun için 19 Ekim tarihinin seçilmesi önemli, çünkü fragmanda gördüğümüz üzere dizinin merkezinde yer alan önemli olay da 19 Ekim tarihinde gerçekleşiyor. 

    "1899", Yeni Kıta'ya ulaşmaya çalışan Avrupalı göçmenlerle dolu bir gemide geçen gizemli olayları anlatacak. Yeni bir gelecek umuduyla birleşen farklı geçmişlere ve milletlere sahip yolcular New York'a doğu giden gemide heyecan içindedirler, ancak açık denizde aylardır kayıp olan ikinci bir gemi keşfetmeleriyle yolculuk adeta kabusa dönüşür...

    "Dark" gibi izleyenlerin zihniyle oyanayacak gizemler sunmaya vaadeden "1899" hakkında çok fazla bilgi paylaşılmadığı için resmi özetteki konu dışında pek fazla bir şey bilinmiyor. Ancak Odar ve Friese'nin röportajlarından "1899" hakkında biraz daha fazla bilgi edinmek mümkün.

    İkili, Entertainment Weekly'e verdikleri röportajda dizinin gizem - gerilim türünde olduğunu ve 3 sezon olarak planlandığını söylüyorlar ancak bunun için ilk sezonun izlenme oranları belirleyici olacak. Posterlerdeki üçgen figürünün ve kayıp gemiler konusunun akıllara Bermuda Şeytan Üçgeni'ni getirmesi konusunda ise net bir yorum yapmamayı tercih ediyorlar fakat kez olayların merkezinde zaman yolculuğu teması olmadığını net bir şekilde belirtiyorlar. 

    Dizide farklı ülkelerden oyuncular yer alıyor ve her biri kendi dilinde konuşuyor. Sadece İngilizce konuşulan ve oyuncuların farklı kültürdenmiş gibi davrandığı bir dizi yapmak istemediklerini söyleyen Odar "Bu güzel ses ve dil karışımına sahip olmak istedik." diyor. Dizide Danca'dan Kantonca'ya kadar çok çeşitli dilleri duymak mümkün. Bunun için ikili senaryoyu İngilizce olarak kaleme almı ve ardından tüm dümyadan yazar ve çevirmenlerin katılımıyla gerekli kısımlar diğer dillere çevrilmiş. Sahneleri yönetirken başvurmak için fonetik senaryolar hazırlanmış çeviride herhangi bir kayıp yaşanmaması için dil asistanları sette hazır bulunmuş. 

    Dizinin uluslararası kadrosunda "Dark"tan tanıdığımız Andreas Pietschmann'ın yanı sıra Emily Beecham, Aneurin Barnard, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Lucas Lynggaard Tønnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, Jonas BloquetAlexandre Willaume ve Anton Lesser gibi isimler yer alıyor. 

    "1899" 17 Kasım'da Netflix'te!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top