Hesabım
    Comic-Con 2011 Başlıyor!

    Özellikle çizgi roman takipçilerinin heyecanla beklediği Comic-Con San Diego 2011 bugün başlıyor. 21-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen fuarda sinema ve televizyon dünyasının yıldız isimleri de boy gösterecek. San Diego Convention Center 4 gün boyunca, süper kahramanlar, video oyunları, yazın hit film ve dizileri, kostümler ve çizgi romanların Mekke’si olarak Comic-Con fuarına ev sahipliği yapacak...

    Comic-Con’un düzenlendiği tarihler itibariyle de yeni yayın sezonunda başlayacak dizilerin ve eylülden itibaren gösterime girecek filmlerin görücüye çıktığı adres olması da ilgiyi artırıyor. Öte yandan bu sene Warner Bros, Disney, Marvel Studios gibi büyük şirketler fazla ortada gözükmese de, Comic-Con 2011 sıra dışı bütün kahramanlara ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.

    Menüde Neler Var?

    Bu sene Comic-con’un diziler açısından en güçlü ismi şüphesiz ki Game of Thrones. Henüz ülkemizde resmi yayını olmasa da dizi severlerin çoktan müptelası olduğu taht oyunları geçen hafta açıklanan Emmy adaylığı ile de fuarın en gözde yapımları arasında yer alıyor. İkinci sezona ait taze görüntülerin paylaşılacağını dair henüz bir açıklama gelmedi ama HBO’nun dizi kadrosundan çeşitli isimlerle bir panel düzenleyeceği, ayrıca diziye ilham kaynağı olan kitapların yazarı George R.R. Martin’in fuarda imza gününe katılacağı da gelen bilgiler arasında.

    Fuarın diziler açısından öne çıkan bir diğer ismi ise sinemada en son Super 8 ile seyrettiğimiz J.J. Abrams’ın son ‘gizemli’ projesi Alcatraz. Bir zamanlar Amerika’nın en tehlikeli suçlularına ev sahipliği yapan Alcatraz adasından, cezaevi olarak kullanıldığı dönemlerde sağ salim kaçabilen hiç kimsenin olmadığı biliniyor. San Francisco körfezi yakınlarındaki bu adacık, Abrams’a imkansızı başarmak için ilham vermiş gibi görünüyor. Lost’un sevimli ve şansız Hurley’si olarak tanıdığımız Jorge García’nın ve Justified, HouseSons of Anarchy gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer alan Sarah Jones’un 23 Temmuz’da düzenlenecek bir söyleşiye katılacakları da gelen dedikodular arasında. Ayrıca, gelen haberlere göre pilot bölümün bir ön gösterimi de Comic-Con 2011 kapsamında yapılacak.

    Supernatural’ın yedinci sezonundan ilk görüntüler, dizinin başrol oyuncusu Jared Padalecki'nin de içinde olduğu br ekip söyleşinin ardından yayınlanacak. Sons of Anarchy ekibinden dizinin yaratıcısı Kurt Sutter ve oyuncular Charlie Hunnam, Katey Sagal ve Ron Perlman’ın pazar günü katılacağı panel 4. sezon hakkında taze ipuçlarını da verecek.

    Diğer yandan dördüncü sezonu yeni başlayan, HBO’nun ağır topu True Blood her sene geleneksel olarak düzenlenen ve bir nev-i kostüm şovu olan Comic-Con International Masquerade’de bu sene ağırlıkla yer alacak. Dışarıdan biletli katılımcıların da girebileceği etkinlikte, yetenekli kostüm ve makyaj tasarımcılarının ellerinden çıkmış işler sahnede yarışacak.

    Sinema

    Comic-Con 2011’in sinema cephesinde heyecan yaratan etkinlikleri arasında ise Örümcek-Adam (Spider-Man) serisinin dördüncü filmi olan The Amazing Spider-Man’den filme alınmamış sahnelerin gösterimi yer alıyor. Ayrıca Andrew GarfieldEmma Stone ve Rhys Ifans’ı kısa bir söyleşide görmek mümkün.

    Steven Spielberg'sin son projesi The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn) hakkında bir panel, İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (Captain America: The First Avenger)’ın özel bir gösterimi ve Chris Evans söyleşisi yoğun ilgi görecek etkinlikler arasında.

    Sinema açısından en çok ilgi uyandıran haber ise Jon Favreau’nun yönetmenliğini üstlendiği  filminin dünya prömiyerinin Comic-Con 2011’de yapılacağı haberi. Hem Jon Favreau hem CowboysAliens’in resmi twitter hesaplarından yapılan duyuruda bu cumartesi San Diego Comic-Con’da yapılacak gösterim için sınırlı sayıda biletin satışa çıktığı da açıklandı. Bilimkurgu-westerni olarak nitelendirilebilecek film Arizona bölgesinde ve 1873’te geçiyor. Geçmişine dair en ufak bir anı hatırlamayan bir yabancı (Daniel Craig) Absolution kasabası yakınlarında bir çölde kendine gelir. Ama zalim Colonel Dolarhyde’nin (Harrison Ford) idaresi altındaki kasaba halkı, 'burada yabancıları sevmez'. Ta ki istilacı uzaylılarla baş etmek zorunda kalıncaya kadar…

    Comic-Con 2011'den en taze haberleri ve gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top