Hesabım
    "Ha Babam Uzay" Şimdi Ne Yapacak?

    "ha babam" ve "hababam" ibarelerinin kullanımına tedbiren durdurma kararı çıktı..

    Show Tv'de yayınlanmaya başlayacak olan ve sık sık tanıtımlarını gördüğümüz uzay komedisi Ha Babam Uzay, normalde 14 Mart Çarşamba akşamı ekrana gelecekti. Ancak eserin sahibi Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz, dizinin adında geçen "ha babam" ibaresinin kullanımının durdurulması için mahkemeye başvurdu.

    İtirazı değerlendiren mahkeme 100 bin TL. teminat karşılığında, dizinin adında ve yapılan tanıtımlarında "ha babam" ve "hababam" ibarelerinin kullanımının tedbiren durdurulmasına karar verdi. Aydın Ilgaz'ın avukatı yaptığı açıklamada; dizinin yapım şirketi Süreç Film'in "ha babam" isminden faydalandıklarını ve eser sahibi olarak bunun kullanımının yasaklanmasının haklarını olduğunu belirtti.

    Süreç Film'in avukatı ise; dizinin Hababam Sınıfı romanı ve filmi ile hiçbir alakası olmadığını, Ha Babam Uzay'da geçen "ha babam"ın Türkçe'de yaygın olarak kullanılan bir deyim olduğunu öne sürdü. Halen Show Tv'nin web sitesinde aynı isimle yer almaya devam eden dizinin gösterimi, şimdilik bir hafta ertelenmiş görünüyor. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top