Hesabım
    Game of Thrones'da George W. Bush Krizi

    Kesik kellelerden birinin kalıbının George Bush'a ait olduğu ortaya çıktı..

    Game of Thrones, öyle ya da böyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 2. sezon finalini yapan dizi, bu kez dizinin bir sahnesinde yer alan kesik kellelerden birinin George W. Bush'a ait olmasının açıklanmasıyla gündeme oturdu.

    D.B. Weiss ve David Benioff 1. sezonun dvd'si içerisinde yer alan röportajlarında, Joffrey'nin Sansa'yı zorlayarak babası Ned Stark'ın kellesini gösterdiği sahnede görülen, mızrağa saplanmış kesik kellelerden birinin George W. Bush'a ait olduğunu açıkladılar. Bu durumun bilinçli bir tercih, ya da politik bir durum olmadığını söyleyen yapımcılar, "sadece etrafımızda olan kalıpları kullanmak zorundaydık." açıklamasını yaptılar.

    Sahne çekildikten sonra, birileri bahsedilen kellenin George'a Bush'a benzediğini söyledikten sonra, 1. sezon dvd'sinde yer alan extra söyleşilerde bundan bahseden yapımcılar Benioff ve Weiss, eski başkana herhangi bir saygısızlıkta bulunmak istemediklerini, yaptıkları ya da söyledikleri yanlış anlaşılan bir şey varsa özür dilediklerini eklediler. HBO da Facebook ve Twitter hesapları üzerinden bu tatsız durum için özür dilerken, ilgili sahnenin gelecek dvd'lerden kaldırılacağını açıkladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top