Hesabım
    Arka Sıradakiler Setindeki Ölüm Davasında Sanık Kusurlu Bulundu

    6. duruşma geçtiğimiz günlerde görüldü..

    1 Mayıs'ta Arka Sıradakiler dizisinin setinde talihsiz bir kaza yaşanmış, sanat asistanlarından 27 yaşındaki Selin Erdem, kontorlü kaybedip yokuş aşağı gelen bir aracın altında kalarak hayatını kaybetmişti. Aracın sürücüsü İdris Fırat'ın yargılandığı davanın 6. duruşması geçtiğimiz günlerde görüldü.

    Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre; Trafik Kaza Bilirkişi Uzmanı polis memuru Vedat Bayralar ve Mekanik Teknik Bilirkişi Zikri Soy’un hazırladığı raporda Selin Erdem’in olay günü kaldırımın dışında karayolu bağlantısı olmayan bir yerde oturarak mola verdiğinden herhangi bir kusuru olmadığı belirtildi. Raporda sürücü İdris Fırat’ın ise meskul mahalde olması sebebi ile çevre şartları göz önünde bulundurularak daha dikkatli ve kontrollü olarak aracını sürmesi gerekirken gerekli dikkat ve özen yükümlülüğüne uymadığı ve bu nedenle olayda kusurlu olduğu ifade edildi. Raporda, sürücü Fırat’ın ’Araçların manevralarını düzenleyen genel şartlara uyma kuralını ihlal ettiği, fren tedbirine başvursa da etkisiz kalarak olaya sebep verdiği bu nedenle asli ve yüzde 100 kusurlu olduğu kanaatine varıldığı’ anlatıldı.

    Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Selin Erdem’in ailesi ve arkadaşları, "İş kazası değil, bu bir cinayet" yazılı pankartı açarak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Erdem’in ölümünün bir iş kazası olmadığı, sorumlunun yapımcı firma olduğu öne sürülürken sanığın geçen celse tahliye edilmesi de protesto edildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top