Hesabım
    Vince Gilligan'dan Breaking Bad'e Alternatif Finaller

    Ya böyle bitmeseydi?

    Breaking Bad'e veda ettik ama, efsane finalin izleri henüz çok taze. İzleyici bu kez Dexter ya da Lost finalinde olduğu gibi ikiye ayrılmadı. Bu kez hemen herkes finalden memnun. Yine de "başka türlü nasıl bitebilirdi?" sorusu varsa kafanızda, üzülmeyin yalnız değilsiniz. Dizinin yaratıcısı Vince Gilligan ve yazar grubu, hayli fazla alternatifin içinden bu sonda karar kılmış. Peki ya diğer alternatifler?

    En büyük soru, Breaking Bad'in geçen yılki 5. sezon açılışında gördüğümüz M60 ile Walt'un ne yapacağıydı. O sahne Todd'un amcası Jack ve çetesinden önce yazılmıştı. Ama "bir sahnede silah görünüyorsa, o silah mutlaka patlar." cümlesinden yola çıkarak Walt'un o silahı birilerinin üzerinde kullanması gerekiyordu.

    Gilligan birçok alternatif olduğunu ve içlerinden en mantıklı olanı seçtiklerini söylüyor. İşte diğer altenatif sonlar;

    Walter silahı onu yakalamaya gelen polisler üzerinde kullanır.

    Walter Jesse'i Jack Amca çetesinden kurtardığı gibi, hapisten de kurtarır. Onu taşıyan hapishane aracını ya da hapishaneyi tarar.

    Skyler intihar eder ya da Walt ile birlikte ortadan kaybolur.

    Bütün bu diğer alternatif sonlar, Walter ne kadar kötü olursa olsun, iyi insanları öldürmesini görmek istememeleri ve Skyler'lı alternatiflerde de çocukların işin içine giriyor olması sebebiyle elenmiş.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top