Hesabım
    Nelson Mandela'nın Hayatı, Mandela: Hayatı ve Mirası Belgeseli ile TV'de!

    Çok kısa bir süre önce kaybettiğimiz Güney Afrika'nın ve tüm dünyanın özgürlük savaşçısı olarak bilinen ismi Nelson Mandela'nın hayatı National Geographic Channel'da!

    Güney Afrika için verdiği özgürlük mücadelesi ile sadece ülkesinin değil tüm dünyanın “Barış Sembolü” olarak tanıdığı Nelson Mandela geçtiğimiz akşam hayatını kaybetti. Ünlü devlet adamı 20'li yaşlarını yurdunda gerçekleştirilen ırkçı hareketlere karşı savaşarak geçiren ve uzun yıllar boyunca parmaklıklar ardında kalan bir isim olarak tanınıyordu. 

    20. yüzyılın en ünlü simgelerinden biri olan Güney Afrika'nın ilk siyahı devlet başkanı, National Geographic Channel'ın hazırladığı çok özel bir belgesel ile anılacak.

    8 Aralık Pazar günü saat 23:00'de prömiyeri yapılacak olan Mandela: Hayatı ve Mirası belgeseli, ünl ismin çocukluğundan, genç bir avukat olarak çalışmalarına, tutukluluk sürecine, başkan seçilmesi ve geride bıraktığı 

    mirasına kadar tüm hayatını paylaşıyor.

    Yaklaşık 30 yıl boyunca hapis kalan Nelson Mandela, 1990'ların başında ulus için yeni bir siyasi ve sosyal değişimin yayılmasına önderlik ettiği için serbest bırakılmıştı. 1993 yılında Nobel Barış Ödülü kazanan isim 1994 senesinde ise Güney Afrika'nın ilk siyahi başkanı oldu ve genel oy hakkı ile seçilen ilk devlet başkanı olma ünvanını da kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top