Hesabım
    Dizilerin Çekildiği Evler Sahiplerini Zengin Ediyor

    Çekim yapılan köşkler, konaklar ve yalılar kirada birbirleri ile yarışıyor.

    Seyirciyi ekrana kilitleyen sayısız dizi, oyuncuları kadar çekildiği mekanlarla da ilgi topluyor. Televizyonun dev bütçeli yapımları, genellikle İstanbul'un lüks malikanelerini kullanılıyor. Bir emlak sitesinden alınan verilere göre; dizi ve reklam çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyatlar 8 bin liraya kadar çıkıyor, lüks dairelerde ise 4 bin liraya kadar çıkan rakamlar görmek mümkün. Bazı evler için bölüm başı ücret isteniyor, bu da 35 bin lirayı buluyor. Dizilerde kullanılan evler genellikle Zekeriyaköy, Beykoz, Çengelköy, İstinye, Çekmeköy gibi kalabalıktan uzak bölgelerden seçiliyor.

    Son dönemde en çok ilgi çeken mekanlardan biri, İntikam dizisinde Beren Saat'in canlandırdığı Yağmur karakterinin kiraladığı Kanlıca'daki yalı. Beykoz'da bulunan yalının geçmişi 4. Murat'a kadar uzanıyor. Şeyhülislam Bahai Efendi tarafından yaptırılan yalı Bahai Körfezi olarak anılan körfezde bulunuyor. Reşat Nuri Güntekin'in eserinden uyarlanan Çalıkuşu dizisinin bazı sahneleri Kadıköy'deki Reşat Paşa Konağında, Güneşi Beklerken dizisi Reşadiye Köyü'nde, Kanal D dizisi Merhamet ise İstinye’de çekiliyor.

    Geçmişte yayınlanan dizilere baktığımızda Asmalı Konak’ın çekildiği Kapadokya’daki konak, Aşk-ı Memnu’nun çekildiği Sarıyer’deki köşk de ünlü mekanlar arasında sayılabilir. Yaprak Dökümü'nün çekildiği köşkü de unutmamak gerek… Bir dönem adından çokça söz ettiren Öyle Bir Geçer Zaman ki ise Unkapanı Zeyrek bölgesinde bulunan tarihi bir köşkte çekilmişti.

    Geçtiğimiz günlerde Feryal Gülman’a ait Bebek'teki milyon dolarlık bir yalı, "Kara Para Aşk" dizisine kiralanmıştı. Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek’in rol aldığı dizinin çekimleri için yapım şirketinin Gülman'a günlük 10 bin lira ödeyeceği öğrenildi. Görkemli yalı, Tuğba Büyüküstün'ün canlandırdığı karakterin yaşadığı yer olarak ekranlara yansıyacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top