Hesabım
    Yeni Atv Dizisi Yasak İçin Dev Prodüksiyon!

    Atv'nin yeni dönem dizisi, titiz bir çalışmanın ürünü...

    Yapımcılığını Erol Avcı'nın, yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın, senaristliğini ise Volkan Sümbül, Emre Özdür ve Ali Demirel’in üstlendiği; başrollerini Fikret Kuşkan, Deniz Çakır ve Burak Yamantürk’ün paylaştığı yeni dizi “Yasak”, çok yakında Atv ekranlarında başlıyor!

    Türkiye'nin ilk kadın romancısı Fatma Aliye'nin Muhadarat romanından esinlenilerek yola çıkılan dizinin çekimleri, yaklaşık 1 yıl süren senaryo çalışmaları ve dört aylık detaylı set hazırlıklarının ardından Beykoz Kundura Fabrikası'nda başladı. Beykoz Kundura Fabrikası'ndaki on dönümlük alana setler kurulan Yasak için, Karaköy Limanı da adeta yeniden inşa edildi. 1000 metrekarelik alanda yeniden kurgulanan liman meydanına ayrıca Fikret Kuşkan’ın canlandırdığı Nazım karakterinin şirket binası için 600 metrekarelik yapı kuruldu. Nejat karakterini İstanbul'a getiren tren de döneme uygun olarak yeniden tasarlandı.

    Dönemi yansıtmak için titiz bir çalışma yürütülen Yasak’ın, kostümleri de özel bir önemle hazırlandı. Dizinin kostümleri için set içerisinde 300 metrekarelik bir dikim atölyesi kurulurken, yaklaşık 2 ay içerisinde 1000 adet kostüm dikti. Kostüm ve aksesuarlar için yaklaşık 3500 metre kumaş kullanıldı.

    Çok yakında başlayacak dizinin, konusu ise şu şekilde: Eşini kaybettikten sonra yeniden evlenmek için çocuklarının büyümesini bekleyen Sai Bey, cemiyetin önde gelen zengin isimlerinden biridir. Tüm çevresi, onun cemiyet hayatından biriyle evlenmesini beklerken Sai Bey, bir memurun kızı olan Calibe'nin gençliğine ve güzelliğine tutulur. Hayalleri ve ulaşmak istediği hedefleri olan Calibe ise, içten içe teyzesinin oğlu Nejat'a aşıktır…

    Osmanlı'nın son yıllarını ekrana getirecek Yasak, önümüzdeki günlerde Atv ekranlarında start alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top