Hesabım
    Jonathan Nolan, Ünlü Bilim Kurgu Serisini Televizyona Uyarlıyor

    Isaac Asimov imzalı Foundation üçlemesi, HBO’ya dizi oluyor.

    Kara Şövalye (The Dark Knight), Prestij (The Prestige) ve son olarak Yıldızlararası (Interstellar) gibi filmlerin senaryosunda imzası bulunan; ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın kardeşi senarist Jonathan Nolan, yaratıcılarından olduğu Person of Interest dizisinin ardından bir kez daha televizyona el atıyor! Warner Bros. şirketi, bilim kurgu türünün en önemli yazarlarından kabul edilen Isaac Asimov’un, 1950’li yıllarda yazmaya başladığı Foundation üçlemesinin küçük ekrana uyarlanacağını müjdeledi. HBO’da yayınlanması planlanan dizinin altında, Nolan’ın imzası bulunacak.

    On milyonlarca gezegeni kapsayan bir galaktik imparatorluğun çöküşünü konu alan Foundation serisi, psikotarih biliminin yaratıcısı olan Hari Seldon karakterini merkeze alıyordu. İmparatorluğun yüzyıllarca sürecek bir savaş ve cehalete yaklaştığını fark eden Seldon, yeni bir imparatorluğun kuruluşuna kadar olan zamanın en aza indirilmesi için, seriye ismini veren vakfın kurulmasına ön ayak oluyordu.

    Ünlü yönetmen Roland Emmerich, yıllar önce Foundation serisini sinema uyarlamak istese de, girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu arada Will Smith’in 2004’de başrolde yer aldığı Ben Robot (I, Robot) ve Robin Williams’lı 1999 yapımı Bicentennial Man filmlerinin de, Asimov’un eserlerinden uyarlandığını ekleyelim.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top