Hesabım
    Poyraz Karayel Oyuncularından Tohum Otizm Vafkı'na Destek

    Oyuncular, otizmli çocuklar için mikrofon karşısına geçti...

    Kanal D'nin büyük beğeni toplayan dizisi Poyraz Karayel'in oyuncuları, büyük bir duyarlılık örneği göstererek otizmli çocuklara destek olmak için mikrofon başına geçtiler.

    Diziden İlker Kaleli, Ataberk Mutlu, Mustafa Alabora, Emel Çölgeçen, Emirhan Akbaba, Gülçin Hatıhan, İsmail Düvenci ve Müge Akyamaç gibi oyuncular, Tohum Otizm Vakfı'nın "Ben Büyüyünce" kampanyası için aynı isimli parçayı seslendirdiler ve otizmde erken tanı ve özel eğitimin önemine dikkat çektiler.

    Nisan ayı itibariyle ülkede faaliyete geçecek olan kampanyanın amacı, kamuoyunu otizm hakkında bilinçlendirmek, erken tanı ve özel eğitimin önemini aktarmak ve otizmli çocukların "güneşi" olmaları için mümkün olduğunca çok insana ulaşmak...

    Otizm doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan nöro gelişimsel bozukluktur. Tek tedavisi erken tanı ve yoğun eğitimdir. Bugün doğan her 68 çocuktan 1'i otizm riski taşımaktadır. Ülke genelinde 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanmak için beklemektedir.

    Sosyal medyadan #benbuyuyunce etiketiyle kampanyaya siz de destek olabilirsiniz.  

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top