Hesabım
    Komik, Eğlenceli, Özgün: Bünyamin Bu Perşembe Evinizde!

    TRT Ev Sineması ekran başına davet ediyor!

    Perşembe akşamlarının ekranlardaki film keyfi olan TRT Ev Sineması’nın bu haftaki konuğu Bünyamin . Muhtemelen bu coğrafyada, beyaz ekran için  şimdiye kadar yapılmış en orijinal komedi filmi olan Bünyamin’in yönetmen koltuğunda Serdar Gözelekli oturuyor. Daha önce İnanç Odası ve Muna filmlerine imza atan Gözelekli bu sefer dümeni fantastiği bol bir komediye kırıyor ve seyir zevki yüksek, sürükleyici bir film ortaya koyuyor.

    Filmin basın ile paylaşılan kısa özetinde hafif fantastik bir dokusu olan bir yapımın seyirciyi karşılayacağını tahmin ediyoruz:  “Hayal bir gece yeni romanının içindeki karakterlerden birisi olan Bünyamin’i ansızın karşısında bulur. Ona, Bünyamin isimli bir roman yazdığını ve kendisinin gerçek değil bu romanın karakterlerinden biri olduğunu ispatlamaya çalışır…”

    Öncelikle Hayal, hayalleri ve hedefleri olan ama her yazarın yaşadığı gibi ilham sıkıntısı çeken, yazma tıkanıklığı yaşayan bir yazar. Hepimizin hayatında olan kirayı ödeyememe, maddiyat dolasıyla bunalma, sıkışıp kalma gibi sorunlardan onda da var. Bir gün ilham perisi, en umutsuz anındayken aklını çeliyor ve bir satır dahi yazamazken şakır şakır bir metin yazmaya başlıyor. Baş karakteri Bünyamin olan bu kurgusal, fantastik ve bol renkli hikayenin ‘geleceği’ ise Hayal’in hayal edebileceğinden çok öteye gidiyor!

    Filmin iki baş karakterinin öyküsü birbirinin içine girerek işlerken, bir Bünyamin’den bir de Hayal’in hayatından akış kesitleri seyrederek, kesişim noktalarına doğru ilerliyoruz. Akıcı oyunculuklarda özellikle Serkan Ercan’ın canlandırdığı Bünyamin karakterinin gerçekler karşısındaki şaşkınlığı filmin en keyifli izlenceleri. Görkem Yeltan’ın zaten çizgisi belli, yetkin oyunculuğu Ercan ile arasındaki elektriği perçinleniyor. Bu keyifli senaryonun sahibi ise yine genç bir senarist olan Nurhan Elif Özer. 1995 doğumlu ve şuan Kocaeli Üniversitesi, Radyo Tv ve Sinema 2. sınıf öğrencisi olan Özer’in kaleminden çıkan senaryo yaratıcı yazarlığı yücelten bir bakış açısına ve oldukça esprili bir dile sahip.

    Vay Yayıncılık’taki yardımcı karakterlerle işlenen yaratıcılığı keşfetmeyi ise seyirci takdirine bırakıyoruz. Zira aynı işi aynı günde iki kere yapan bir kadın, her gün işe farklı titrlerle gelen çaycı, ofise musiki yayını yapan bir bilge gibi karakterler her filmde karşımıza çıkmaz, dikkatli seyredin, ayrıntıları yakalayın, keyfine varın! Filmin sürprizli sonu kadar final jeneriğinin de kendisini sonuna kadar izlettirdiğini anımsatalım.

    26 Mayıs Perşembe akşamı saat 20:00’da TRT 1 ekranlarında olacak Bünyamin’i, çay doldurmaya bile kalkmadan seyredeceksiniz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top