Hesabım
    Biz Bir Dolaşalım Bu Akşam TRT Ekranlarında!

    TRT Ev Sineması keyfi devam ediyor.

    TRT Ev Sineması her Perşembe akşamı sinema keyfini ekranlara getirmeye devam ediyor. Bu Perşembe'nin programında ise komedi türü Biz Bir Dolaşalım yer alıyor.

    Bahtsız ve başarısız bir belgeselci Ahmet bir türlü istediği fırsatı yakalayamamıştır. Hep Kenya aslanlarını filme çekmek isteyen Ahmet'in Balkanlar’daki köklerimiz ve oralarda yaşayan Türkler’in gelenekleriyle ilgili belgesel projesi TRT’den kabul görür. Bunu hayatının fırsatı olarak değerlendiren Ahmet parasız olmasına rağmen ekibini toplayıp yollara düşer. Ancak talihsizlik onlara musallat olmuş gibidir. Çekim ekibi beceriksizdir ve üstüne üstlük sınırı da geçemezler. Durum böyle olunca, Meriç’in iki yakasının coğrafik açıdan aynı olduğunun farkına varan Ahmet, Yunanistan, Makedonya ve Bosna-Hersek’te çekilmesi gereken belgeseli Edirne’nin köylerinde çekmeye başlar. Köylerinin tanıtımı için TRT’den bir ekibin geldiğini zanneden ve ünlü olma derdindeki belediye başkanı, Mostar Köprüsü’nden atlama geleneğini yine başka bir Mimar Hayrettin eseri olan köprü üzerinde çekmeye çalıştıkları sahnede gönüllü olup köprüden suya atlamasıyla birlikte ortadan kaybolunca olaylar iyice karışır...

    Yönetmenliğini Kemal Uzun'un üstlendiği komedi yapımının senaryosunu ise Murat Özsoy kaleme aldı. Filmin başrollerinde ise Murat Özsoy, Sadi Celil CengizBerkan ŞalSelahattin Taşdoğen ve Yılmaz Gruda boy gösteriyor. Filmin kadrosunda Alicia KapudağYaşar ÜzerYıldırım BeyazıtEmre Çağrı AkbabaDursun Ali Şahinİbrahim Sadri ve Mehmet Konbatı gibi isimler yer alıyor. 

    Biz Bir Dolaşalım bu akşam TRT ekranlarında!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top