Hesabım
    Netflix Türkiye Yerli Orijinal Yapımın Müjdesini Verdi!

    İlk yerli Netflix dizisine hazır mısınız?

    Netflix'in Türkiye platformundaki çeşitli içeriklere ve pazarın tanıştığı yepyeni TV izleme alışkanlıklarına değinen dün akşam düzenlediği özel etkinlik, müjdeli bir haberin de paylaşımına vesile oldu. Türkiye'de geçen yıl Eylül ayında yapılan resmi lansmanın ardından, merakla beklenen haber, sonunda dün akşam geldi ve Netflix’in Türkiye’deki ilk orijinal yapımının imza aşamasının tamamlandığı duyuruldu.

    Sanat camiasından ünlü isimlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, davetliler Stranger Things’deki Eleven gibi bir ağaç kavuğundan içeri girerek eğlencenin yeni dünyasına gerçek anlamda “giriş yaptı”. Bir başka odada ise, Netflix yapımlarının öne çıkan tüm güçlü kadın karakterleri Buckingham Sarayı’nın yemek odası şeklinde tasarlanan özel bir ortamda bir araya getirildi. Marvel’s Jessica Jones ve Girlboss dizisinden Sophia Amoruso gibi yeni TV anlayışında ekranlarımızı şenlendiren güçlü kadın karakterler, kraliyet masasında adlarına özel hazırlanan isimliklerle hatırlandı. Mekanın bir diğer köşesinde ise Narcos'tan Escobar'ın çalışma masası vardı.

    Etkinlikte Netflix yöneticileri, gelecek yıl tüm dünyada 190’dan fazla ülkeden izlenebilecek olan ilk orijinal Türk yapımı için anlaşma imzalandığını açıkladı. Bu duyuru, Eylül 2016’da Netflix kurucu ve CEO’su Reed Hastings’in katılımıyla servisin tamamen yerel bir platform olarak duyurulması ve Netflix’in bir orijinal Türk yapımına imza atacağının açıklanmasından  sonra sekiz ay gibi kısa bir sürede gerçekleşti. Netflix’in çekeceği ilk Türk orijinal yapımla ilgili detaylar önümüzdeki dönemde paylaşılmaya devam edecek.   

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top