Hesabım
    Ekrana Bir Dev Transfer Daha: Helen Mirren ‘Catherine The Great’in Başrolünde!

    Dört bölümlük HBO/Sky dizisinin çekimleri yıl sonunda başlıyor

    Meryl Streep’in Big Little Lies’ın ikinci sezonuna eklenmesinin ardından, Oscar ödüllü usta aktris Helen Mirren da ekranın yolunu tuttu. Mirren’ın başrolde yer aldığı dört bölümlük mini dizi Catherine The Great, HBO/Sky tarafından ekrana taşınacak. 

    Nigel Williams’ın senaryosunu yazdığı, BAFTA ve Emmy ödüllü Philip Martin’in yönetmenliğini üstlendiği dizide Mirren yürütücü yapımcı olarak da yer alacak. Dizinin çekimlerine bu yılın sonlarına doğru başlanacak.

    Dizi, 34 yıl boyunca Rusya'yı yöneten ve tarihin en güçlü hükümdarlarından biri olan Çariçe II. Katerina’nın fırtınalı hayatını, tarihe damga vurmuş hükümdarlığını ve Grigory Potemkin ile olan tutku dolu ilişkisini ekrana taşıyacak.

    Catherine The Great’in yürütücü yapımcılığını Mirren’ın yanı sıra David M. Thompson, Charlie Pattinson, Philip Martin ve Jules Hussey üstleniyor.

    Helen Mirren 2006’da kendisine En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazandıran The Queen’de Kraliçe II. Elizabeth’e hayat vermişti. Aktris 2005 yapımı, HBO’nun Altın Küre ödüllü Elizabeth I dizisinde ise I. Elizabeth olarak izleyici karşısına çıkmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top