Hesabım
    Hernan Cortes’in Hayatı Dizi Oluyor; Başrol Javier Bardem’in!

    Amazon’un iddialı projesi Dalton Trumbo'nun senaryosundan uyarlanıyor

    Oscarlı senarist Dalton Trumbo'nun, efsanevi denizci Hernan Cortes’in hayatını ele alan senaryosu ekrana uyarlanıyor. Prodüksiyonu Amazon tarafından yürütülen dizinin başrolü için ünlü İspanyol aktör Javier Bardem ile anlaşıldı.

    2014 yılında beyazperdeye uyarlanmak istenen ancak rafa kalkan proje, dört saatlik mini dizi formatında izleyici karşısına çıkacak. Projenin yürütücü yapımcılığını ise usta yönetmen Steven Spielberg ile Schindler's List’in Oscarlı senaristi Steven Zaillian üstlenecek. Zaillian aynı zamanda dizinin yaratıcısı ve senaristi.

    Trumbo’nun Hollywood tarafından kara listeye alındıktan on yıl sonra yazdığı senaryo, Aztek İmparatorluğuyla ilk iletişimi kuran ve tarihin akışını değiştiren Cortes ve Aztek İmparatoru Montezuma arasındaki ilişkiyi konu ediniyor. Dizinin yürütücü yapımcılığını Amblin Television, Steven Spielberg, Javier Bardem, Zaillian, Darryl Frank ve Justin Falvey üstleniyor.

    Beyazperdede Mother!, Skyfall, No Country for Old Men, The Sea Inside ve Vicky Cristina Barcelona gibi birçok popüler yapımda rol alan ve No Country for Old Men’deki performansıyla Oscar Ödülü’ne layık görülen Javier Bardem, bu projeyle birlikte ilk kez bir Amerikan dizisinde boy göstermiş olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top