Hesabım
    ‘Requiem’in Senaristinin Yeni Projesi Belli Oldu

    Jeremy Bamber'ın cinayet davası ekrana taşınıyor

    Netflix’te izleyiciyle buluşan Requiem’in senarist ve yaratıcısı Kris Mrksa, yeni bir suç dizisi için kolları sıvadı. ITV’de yayınlanacak dizi gerçek bir hikayeden uyarlanıyor ve Jeremy Bamber’ın cinayet davasını ele alıyor.

    The White House Farm Murders adını taşıması planlanan dizi, altı bölümden oluşacak ve senaryo, yakın zamanda BBC One gerilimi Requiem ile ses getiren Kris Mrksa’nın imzasını taşıyacak.

    Dizinin konusu 6 Ağustos 1985 tarihinde gerçekleşen Nevill-June Bamber çiftinin ve üç çocuğunun vahşice öldürülmesi davasını işliyor. Cinayetin ardından başlatılan soruşturma sürecinde ise suçlunun Nevill ve June çiftinin diğer evlatlık çocuğu olan Jeremy Bamber olduğu ortaya çıkıyor. Beş kişiyi öldürmekten hüküm giyen ancak suçu kabul etmeyen Jeremy Bamber, en az yirmi beş yıllık hapis cezasına çarptırılıyor.

    ITV’nin bir diğer suç dizisi projesi ise 2002’de kızını öldürmekle suçlanan seri katil Levi Bellfield’ın hikayesini ekrana taşıyacak.

    Kris Mrksa imzalı Requiem, Londra’da yaşayan 23 yaşındaki Matilda Grey’in hikayesini ele alıyor. Genç kadın, annesinin gizemli bir şekilde intihar etmesinin ardından olayların ardında yatan sırrı öğrenmeye kararlıdır. Araştırmaya başlayan Matilda, 1994 yılında Galler’deki bir köyde yaşanan ve çözülemeyen kayıp çocuk vakası ile annesi arasında bir bağlantının olduğunu keşfeder. Matilda annesinin gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için Galler’e doğru karanlık bir yolculuğa çıkar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top