Hesabım
    Isaac Asimov’un Foundation’ı Apple Tarafından Ekrana Uyarlanıyor

    İddialı proje sonunda Apple’a yar oldu

    Apple, usta yazar Isaac Asimov’un imzasını taşıyan bilimkurgu üçlemesi Foundation’ı ekrana uyarlıyor. Skydance Television’ın hazırladığı projeyi hayata geçirmek için hazırlıklar başladı.

    Foundation’ın showrunner koltuğu David S. Goyer ve Josh Friedman’a emanet ediliyor. İkili, yürütücü yapımcı tarafında David Ellison, Dana Goldberg ve Marcy Ross ile işbirliği yapacak.

    Asıl olarak kısa hikayeler halinde Astounding Magazine’de yayınlanan Foundation, galaktik imparatorluk hükümdarlığı altındaki bir evrende geçiyor. İnsanlar galaksinin üzerindeki farklı gezegenlerde yaşamlarını sürdürmektedir. Geleceği ön görme yeteneğine sahip olan bir tarihçi, imparatorluğun yıkılacağını tahmin eder ve insanlığın elde ettiği tüm bilgi mirasını kurtarmak için yola çıkar.

    Asimov’un ünlü üçlemesi daha önce Fox, Warner Bros ve Sony gibi dev şirketler tarafından beyazperdeye uyarlanmaya çalışılsa da hiçbirinde başarıya ulaşılamadı. Ekranda ise HBO böyle bir girişimde bulundu ve proje başlangıç aşamasında iptal edildi.

    Dizinin sorumlusu David S. Goyer’in imzasını attığı yapımlar arasında Terminator yeniden çevrimi, The Dark Knight, Batman Begins, Ghost Rider ve Blade serisi var. Friedman ise Avatar 2, The War of the Worlds yeniden çevrimi ve Terminator: The Sarah Connor Chronicles’a imzasını atıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top