Hesabım
    Gillian Flynn İmzalı 'Utopia' Romanı Dizi Oluyor

    Gone Girl’ün yazarının romanı ekrana uyarlanıyor

    Gone Girl’ün yazarı ve senaristi Gillian Flynn’in imzasını taşıyan Utopia romanı ikinci kez ekrana uyarlanıyor. Dizinin showrunner ve yaratıcı koltuğunda yazarın kendisi bulunuyor.

    Bu kez Amerikan televizyonuna uyarlanacak olan dizinin ilk sezon siparişi Amazon Stüdyoları tarafından verildi. İlk sezon dokuz bölümden oluşuyor.

    Utopia ilk olarak İngiliz televizyonuna uyarlanmış ve 2013-2014 sezonunda izleyici karşısına çıkmıştı. Hemen ardından 2015’te HBO tarafında dizinin ABD uyarlaması için hazırlıklar başlamıştı. Projede usta yönetmen David Fincher ile Gone Girl’de birlikte çalıştığı Flynn’in adı vardı. Yapım öncesi hazırlıkları tamamlanan dizinin oyuncu kadrosunda Rooney Mara, Colm Feore, Eric McCormack, Dallas Roberts ve Jason Ritter gibi oyuncuların adı geçiyordu. Ancak sonrasında Fincher ve HBO’nun bütçe konusunda anlaşamadığı ortaya çıkmıştı.

    Amazon ile birkaç ay önce başlayan görüşmeler ise bugün sona erdi ve dizinin ilk sezon siparişi verildi.

    Utopia konu olarak, online bir platformda tanışıp bir araya gelen bir grup gencin, gizli bir devlet teşkilatı tarafından takip edilmesini ele alıyor. Kült bir çizgi romanın sayfalarında yer alan komplo teorilerini inceleyen gençler, bu senaryoların gerçek olabileceğini keşfettikten sonra dünyayı kurtarmak için harekete geçiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top