Hesabım
    ‘Stranger Things'in Yıldızı Charlie Heaton Tartışma Yarattı

    Charlie Heaton rol aldığı BBC yapımı yüzünden tartışmaların odağında...

    Stranger Things’in yıldız isimlerinden Charlie Heaton, The Elephant Man’in BBC uyarlamasının kadrosuna dahil edildi. Engellilerle yararına çalışan bir dernek, role Heaton’ın getirilmesini eleştirince konu üzerinden tartışma başladı.

    BBC, The Elephant Man’i ekrana uyarlamaya hazırlanırken başrole getirilen Charlie Heaton kendisini yeni bir tartışmanın merkezinde buldu. Engelli anakarakter Joseph Merrick rolüne, engelli olmayan bir oyuncunun getirilmesi Charity Scope derneği tarafından “hayal kırıklığı” olarak nitelendirilirken şu açıklama yapıldı: “The Elephant Man engelli bir karakteri resmeden en ünlü filmlerden biri. Burada kaçırılmış bir fırsat var ve ne yazık ki sektördeki çeşitliliğin olmadığı yeni bir haber değil. Engelli oyuncular sektöre girerken devasa bariyerlerle karşılaşıyorlar. Sorun yalnızca rollerin azlığı değil, oyuncu kadroları ve lokasyonlar da erişilebilir değil. Sanat sektörleri, farklılığı ve çeşitliliği görmezden gelmek yerine bunları teşvik etmeli”

    Dizinin yapımcılarının verdiği cevap ise şöyle oldu: “The Elephant Man engellere karşı tavırların değişmesini vurgulamakta önemli bir role sahip, ikonik bir dram ve biz şu an çeşitli kilit rollere engelli oyuncuları getirme aşamasındayız.”

    Konuyla ilgili Charlie Heaton cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top