Hesabım
    'The Dropout': Genç Milyarder Elizabeth Holmes’un Hayatı Dizi Oluyor

    Genç girişimci Elizabeth Holmes’un hayatı ‘The Dropout’ adlı diziyle ekrana taşınacak

    Bir dönemin en zengin genç girişimcilerinden biri olan Elizabeth Holmes’un hayatı, The Dropout ile ekrana taşınıyor.

    Hulu’nun imzasıyla hayata geçirilen mini dizi, aynı isimli podcast programından uyarlanıyor. Hikaye, dünyanın en genç kadın milyarderi olarak ses getiren ve yeni Steve Jobs olarak anılan Elizabeth Holmes’un hayatına odaklanacak; genç kadının, şirketi Theranos’u kurma hikayesini ve sonrasında yaşadığı hızlı ve büyük düşüşü işleyecek. 

    Dizinin başrolünde SNL’in yıldız isimlerinden Kate McKinnon’ın boy göstereceği açıklandı. McKinnon yürütücü yapımcı olarak da görev yapacak. Kadroda McKinnon'a podcast programının yaratıcıları Rebecca Jarvis, Taylor Dunn ve Victoria Thompson eşlik edecek.

    Genç girişimci Elizabeth Holmes, 19 yaşındayken öğrenim gördüğü Stanford Üniversitesi'ni bırakma kararı almış ve şirketi Theranos'u kurmuştu. Geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde, hastalardan çok küçük miktarda kan alınarak kanser ve yüksek kolestrol gibi hastalıkların teşhis edilebileceğini savunan Holmes, kısa sürede 9 milyar dolarlık bir yatırım almayı başardı. 2014'te kendi malvarlığıyla zengin olan en genç kadın girişimci olarak Forbes'un ilk sırasına yükseldi. Ne var ki şirketin güvenilirlik ve gizlilik şartlarını yerine getirmemesi, Holmes'un kötü bir şöhrete kavuşmasına neden oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top