Hesabım
    Lee Pace ve Jared Harris, Apple TV+'ın "Foundation"ında Başrol!

    Apple TV+, Isaac Asimov'un Foundation'ını diziye uyarlayacak.

    Apple TV+ online streaming platformu izleyicileriyle buluşma hazırlıkları yaparken, yeni bir dizinin daha duyurusu resmi olarak yapıldı. Apple TV+'ın yeni dizi projesi Isaac Asimov'un romanı Foundation'ın uyarlaması olacak. Dizinin başrolünde ise Jared Harris ile Lee Pace yer alacak.

    ChernobylThe Crown ve Mad Men dizileriyle birçok Emmy ve BAFTA ödülüne aday gösterilen Jared Harris ile The Fall, Guardians of The Galaxy, Hobbit serisi, Halt and Catch Fire gibi yapımların yıl oyuncusu Lee Pace, Apple TV+'ın yeni dizisi Foundation'ın başrolünde yer alacak. Foundation, Isaac Asimov'un aynı isimli romanından uyarlanıyor. On milyonlarca gezegeni kapsayan bir galaktik imparatorluğun çöküşünü konu alan Foundation; psikotarih biliminin yaratıcısı ve matematikçi olan Hari Seldon karakterini merkeze alıyor. İmparatorluğun yüzyıllarca sürecek bir savaş ve cehalete yaklaştığını keşifleri sayesinde tahmin edebilme yeteneğine sahip olan Seldon, yeni bir imparatorluğun kuruluşuna kadar olan zamanın en aza indirilmesi için çalışmalar sergiliyor. İmparatorluk çöktüğünde yaklaşık olarak 30.000 yıllık bir barbarlık dönemine geçiş yapılacağını öğrenen Seldon, Foundation'ı kurar. Galaksideki bilim insanlarını ve filozofları bir araya getiren Seldon, yardımlar sayesinde 30.000 yıllık süreci 1.000 yıla indirebileceklerini anlatır. 

    Jared Harris, Foundation'da Hari Seldon'a hayat verecekken Lee Pace Brother Day'i canlandıracak. Ancak oyuncu kadrosundaki diğer isimler henüz belli değil. Dark Knight üçlemesi, Dark City, Batman V. Superman, Constantine gibi yapımların başarılı ismi David S. Goyer, Foundation'ın yaratıcısı olarak yerini alıyor. Daha önce Goyer'ın yerinde Josh Friedman yer alıyordu, ancak projeden ayrılma kararı aldı.

    Apple TV+, Kasım ayı içerisinde izleyicilerinin karşısına çıkmaya başlayacak. Platformda yer alacak diğer diziler arasında See, The Morning Show, Dickinson, For All Mankind, The Helpsters, Ghostwriter, Servant gibi yılın en iddialı yapımları bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top