Hesabım
    Obi Wan Kenobi'nin Senaristi Hossein Amini, Sessizliğini Bozdu!

    Obi Wan Kenobi ile ilgili yeni gelişmeler...

    Ewan McGregor'un başrolünde yer alacağı ve henüz adı belli olmayan Obi Wan Kenobi odaklı dizinin baş senaristi Hossein Amini, dizi hakkında konuştu. Senaryosunu yazacağı Obi Wan Kenobi'nin dünyasını nasıl geliştireceği hakkında bilgiler verdi.

    Yönetmenliğini The Vampire Diaries, Better Call Saul, American Gods, Mr. Robot, The Man In The High Castle, Lost In Space, Jessica Jones, Reign gibi birçok önemli dizinin bölümlerini yöneten Deborah Chow'un üstleneceği Obi Wan Kenobi dizisi ile ilgili bilgiler elde edildi. Disney, The Wings of The Dove, Drive, The Two Faces of January, Snowman, McMafia gibi yapımlarda imzası bulunan başarılı isimlerden Hossein Amini'yi senaryoyu kaleme alması için işe almıştı. Amini, dizi hakkında şu sözleri sarf etti: "Bu dönemin, galakside birçok değişiklik yaşanan döneme denk gelmesi büyüleyici bir durum. Obi Wan'ın karakterine bakarsak, inandığı şeyler uğruna yakın arkadaşlarını feda etti. Eğlence ve aksiyon içerikli yapısı kadar ruhani yönleri açısından her zaman sevdiğim ve seveceğim bir serinin farklı yönlerini ortaya çıkarmak için heyecan verici bir şans. Bu seviyede çalışmak seriler için her zaman doğru olmayabilir. Bu kadar geniş bir imparatorlukta politik düşüncelerle birlikte bir karakterin yolculuğuna dalma ve neler olduğuna bakma fikri heyecan verisi. Çünkü Star Wars tarihi için uygun bir dönem ve bunu iki saatte yapmak zor olabilir."

    Dizi yalnızca bir fikir halindeyken, Obi Wan Kenobi'nin geliştirilmesi için Stephen Daldry Disney tarafından işe alınmıştı. Daldry'yi The Reader, The Hours, Billy Elliot, Extremely Loud and Incredibly Close gibi yapımlardan tanıyoruz. Ancak bu anlaşma, Han Solo filminin vizyona girip başarısız olmasıyla sona erdi ve yerini Hossein Amini aldı. Obi Wan Kenobi karakterini canlandıran Ewan McGregor'u Episode I, II ve III'de izleme imkanı yakalamıştık. Anakin Skywalker'ın yol göstericisi olan Kenobi, Episode VI'da yine Darth Vader tarafından öldürülmüştü. Ewan McGregor'un Obi Wan'a ilk kez hayat vermesinin üzerinden 20 yıl geçti. Şimdilerde McGregor 48 yaşında bulunuyor. Ancak dizi, filmlerden yalnızca 8 yıl sonrasını konu edinecek. Bu durumda oyuncuyu genç gösterebilecek ve Disney'in bütçesini zorlayacak CGI tekniklerinin kullanılacağı düşünülüyor.

    Obi Wan Kenobi dizisi 2021 yılı içerisinde izleyicileriyle Disney+'ta buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top