Hesabım
    David Fincher, "Chinatown"ın Geçmişini Dizi Yapacak!

    David Fincher, yeni bir dizi projesi üzerinde çalışıyor.

    Oscar adaylığını bulunan başarılı yönetmen David Fincher, yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı. Yönetmen, Jack Nicholson başrollü 1974 yapımı Chinatown filminin geçmişini konu edinen bir dizi çekmeyi planlıyor.

    Jack Nicholson ve Faye Dunaway'in başrolünü paylaştığı Chinatown'ın geçmiş hikayesini anlatan bir dizi hayat geçirilebilir. Bu projeyi geliştirme görevini üstlenen isim ise, Gone Girl, Zodiac, The Social Network, Se7enFight Club gibi önemli yapımlara imza atan başarılı isim David Fincher oluyor. The Social Network ve The Curious Case of Benjamin Button filmleriyle Akademi'ye aday gösterilen Fincher'dan daha önce de Chinatown için bir devam filmi çekilmişti. Jack Nicholson tarafından yönetilen 1990 yapımı bu filmin adı The Two Jakes olarak biliniyor. Şimdi ise David Fincher ve Chinatown'ın Oscar ödüllü senaristi Robert Towne'ın iş birliğiyle hikayenin geçmişine adım atılacak.

    Orijinal Chinatown filmi Roman Polanski tarafından yönetilmişti. Jack Nicholson'ı filmde Jake Gittes rolüyle izlemiştik. Filmin konusu ise şöyleydi: Chinatown, kocasının kendisini aldattığından şüphelenen bir kadının hikayesini anlatıyor. Ida Sessions isimli bir kadın, özel dedektif Jake Gittes'e başvurup, Los Angeles su teşkilatında çalışan mühendis kocası Hollis Mulwray'in kendisini aldattığından şüphelendiğini söyler. Kadının dedektiften isteği, kocasını takip etmesidir. Gittes, Mulwray'in yanında bir kadınla yakalar, fotoğraflarını çeker ve dava kapanır. Ancak bir süre sonra Mulwray'in öldürülmesi işleri gizemli hale sokar. Davanın üzerine gitmeye karar veren Gittes, zamanla kendisini kiralayan kadın başta olmak üzere birçok gizemle karşılaşır.

    Ficnher'ın imzasını taşıyacak olan dizi, Jake Gittes'in daha da genç halini odağına alacak ve karakter, farklı vakaları ele alacak. Yönetmen, son olarak Mindhunter dizisiyle karşımıza çıkmış ve büyük beğeni toplamıştı. Şimdilerde ise Mank filminin prodüksiyonu ile meşgul gibi görünüyor. Siyah beyaz olarak tasarlanan film, Netflix'te gösterime sunulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top