Hesabım
    Da Vinci'yi Anlatan Mini Dizi Leonardo'nun Çekimleri Başladı

    Sony Picture, Aidan Turner'lı Leonardo dizisinin çekimlerinin başladığını duyurdu..

    Sony Pictures Television ve Lux Vide, Leonardo Da Vinci hakkındaki sekiz bölümlük mini dizinin yapımcılığını birlikte yürütecek. Projeyi kaleme alan yaratıcılar ise The Man in the High Castle ekibinde bulunan Frank Spotnitz ve Sherlock'tan tanıdığımız Steve Thompson. Dizinin çekimleri, geçtiğimiz hafta Roma'da başladı. 

    Dizinin başrolünde, Hobbit serisi ve son olarak Poldark'la karşımıza çıkan Aidan Turner var. Turner, Leonardo Da Vinci'ye hayat verecek. The Good Doctor'dan bildiğimiz Freddie Highmore ise kurgusal bir karakter olan Stefano Giraldi'yi canlandıracak. Giraldi, Da Vinci'yi bir cinayet şüphelisi olarak araştıracak ve geçmişin izlerini sürecek. Bu isimlere Matilde De Angelis ve Giancarlo Giannini eşlik edecek.

    Dizinin yönetmen koltuğunda, yine The Man in High Castle'dan bilinen Dan Percival oturacak. Yapımcılardan biri olan Brendan Fitzgerald, "Floransa'da herkes, Da Vinci'yi, tarihin ve kendi hikayelerinin bir parçası olarak görüyor. Biz de bu köklere sadık kalan ve hikayeyi izleyenlere aktarabileceğimiz bir dizi hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

    İsmi "Leonardo" olarak belirlenen dizinin yayın tarihi konusunda net bir bilgi yok ama 2020 yılının bahar aylarında izleyiciyle buluşması gündemde.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top