Hesabım
    AFI'den Yılın En İyi 10 Dizisi!

    Amerikan Film Enstitüsü, yılın en iyi 10 dizisini belirledi..

    Son yıllarda kalitesi oldukça yükselen ve filmler kadar hayatımızda yer eden diziler, ödül sezonlarında da eskisinden daha çok merak edilmeye başladı. Özellikle birer sinema eseri gibi iddialı olan ve teknik açıdan da başarılı işlerin çıktığı mini dizilerin kalitesi görmezden gelinmeyecek düzeyde. Bu sene bunun en güzel örneklerinden biri, çok konuşulan Chernobyl dizisiydi. Hal böyle olunca da sadece ödüller değil, listeler de büyük anlam kazandı. İşte onlardan biri, saygın kurum AFI'nın listesi.

    American Film Enstitüsü ( AFI ) her sene en iyiler listesini açıklayan kurumlardan. Elbette, Oscar sonrası en merak edilenlerinden biri. Sektörel anlamda önemli bir yere sahip olan ve ciddi bir saygınlığı olan kurum, her sene bir yıldız isme Yaşam Boyu Başarı Ödülü verip, ünlülerle dolu bir gece de düzenliyor. AFI, her sene olduğu gibi sinema ve TV dünyasının en iyilerini açıkladı. 

    10 tane yapımdan oluşan bir liste yayınlayan AFI, bir de özel ödül verdi. Dizi listesinin hemen hemen yarısı bu sene ilk defa izlediğimiz yapımlar olurken, diğer yarısı yeni sezonlarını izlediğimiz yapımlar oldu. Onurlandırılacak isimler için düzenlenecek gecenin tarihi 3 Ocak 2020 olarak duyuruldu. 

    İşte AFI'ye göre, 2019 yılının en iyi 10 dizisi

    Chernobyl

    The Crown

    Fosse/Verdon

    Game of Thrones

    Pose

    Succession

    Unbelievable

    Veep

    Watchmen

    When They See Us

    Özel ÖdülFleabag

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top