Hesabım
    Adam McKay, HBO'ya İklim Değişikliği Dizisi Hazırlıyor

    Yayınlanan raporlara ve kitaba dayanan proje gerçek tehlikeleri anlatacak..

    Vice” ve “Big Short” filmlerinin yönetmeni Adam McKay, HBO için yeni bir proje oluşturuyor. Bu kez, iklim değişikliği arttıkça gezegenimizin başına gelebilecek potansiyel felaketler hakkında “The Uninhabitable Earth” adlı bir drama serisi hazırlıyor.  

    HBO Max'in Televizyon Eleştirmenleri Derneği basın turu gününde yeşil ışığı alan seri, David Wallace-Wells'in The Uninhabitable Earth: Life After Warming adlı çok satan kitabı ve hızlı bir şekilde ortaya çıkabilecek olası gelecekleri tasvir eden New York Magazine makalesinden esinleniyor.

    Kısa bir süre önce, HBO ve HBO Max ile beş yıllık bir TV anlaşmasını yapan McKay, ilk bölümü yazmak ve yönetmek için çalışmalara başladı. HBO Max'in planına göre, ilk sezonda üst düzey yönetmenler ve yazarlar, gezegenimizin uçurumda ne kadar incelikli bir şekilde sarsıldığına dair rahatsızlığını dile getirmek için bu şova ortak olacak. HBO adına açıklama yapan, HBO Max baş içerik sorumlusu ve TBS, TNT ve truTV başkanı Kevin Reilly, "Adam, büyük bir yapımda sivri ve etkili mesajlar verebilen nadir sanatçılardan biri. Bu malzeme ile ne yaptığını görmek için sabırsızlanıyorum, çünkü iklim değişikliği ve yaşamlarımız üzerindeki artan etkileri hakkında insanları uyarmaktan daha önemli bir mesele yok." sözlerini dile getirdi.

    HBO, aynı zamanda bir başka önemli McKay projesinin de duyurusunu yaptı. Bu yıl sinema dünyasını sarsan Parasite filmi ve yönetmen Bong Joon Ho ile dizi uyarlaması yapmak için çalışmalar başladı. Mini dizi olarak planlanan serinin başında da Joon Ho ile birlikte McKay bulunuyor. Her iki projenin de tarihi netleşmedi ama en geç 2021 yılı başlarında görmeyi umuyoruz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top