Hesabım
    Ava DuVernay ve Victoria Mahoney Bilim Kurgu Serisi ‘Dawn’ İçin Bir Arada!

    Hikaye, 1987 yılında yazılan bir romana dayanacak

    Getty Images

    Ava DuVernay, odak konuları daha ziyade gerçek hayattan seçen ve keskin tasvirlere yer veren oldukça başarılı bir yönetmen. Son yılların en üretken sinemacıları arasında yer alan DuVernay, bu kez tarz değiştiriyor ve Amazon'da yeni bir bilimkurgu serisi için yola koyuluyor. İki farklı bakış açısı ve dürtüyü bir araya getirmeyi vaat eden yönetmen, bu sebeple diziyi beraber üretmek için yükselen yetenek Victoria Mahoney'i yanına getiriyor.

    B iki yetenekli isim etkili bilim kurgu romanı Dawn'ın bir uyarlaması için çalışmalara başladı. 1987'de Octavia E. Butler tarafından yazılan orijinal roman, toplu olarak Lilith’s Brood olarak anılan Adulthood Rites ve Imago ile devam eden üç romanlık serinin bir parçası. Romanlar, nükleer savaştan sonra kıyamet atmosferinde insan ırkının çoğunu silip süpüren yabancı bir ırk tarafından esir alınan siyah bir kadın olan Lilith Iyapo'yu takip ediyor. Uzaylılarla huzursuz bir ateşkes oluşturan Lilith, nasıl daha iyi yaşayacağını ve insanlığı nasıl geri getireceğini anlamaya çalışıyor. Bu kitaplar ve ortaya çıkan TV dizisi ırk, cinsiyet, cinsellik ve daha fazlasını içeren temaları sorguluyor. 

    Mahoney, ilk filmi Yelling to the Sky'ı yönettikten sekiz yıl sonra Star Wars: The Rise of Skywalker'da ikinci yönetmeni olarak çalıştı ve bu anlamda Star Wars filminin bir parçası olan ilk kadın yönetmen oldu. O zamandan beri Lovecraft CountryGrey’s Anatomy ve Claws bölümlerini yönetti. Dawn için pilotu yazıp yönetecek ve DuVernay, Charles D. King, Allen Bain, Gary Pearl ve Thomas L. Carter ile birlikte yapımcı olarak davgörev yapacak. Bu seri, konusundan, uyarlama kaynağından ve inanılmaz yaratıcı ekibinden dolayı heyecan verici işlerden biri gibi gözüküyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top