Hesabım
    Community'nin Hakları Netflix'e Geçiyor!

    Eski bölümler aynı zamanda Hulu'da da olacak.

    Netflix, 1 Nisan'dan itibaren hayranların çok sevdiği komedi “Community”nin altı sezonunun tamamını yayınlamaya başlamak için Sony Pictures TV ile uzun soluklu, küresel bir anlaşma imzaladı. Anlaşmanın bir parçası olarak Sony, Hulu'nun da bir süre bölümleri yayınlaması şartını koydu.110 bölümün tamamı bir süre hem Hulu, hem Netflix'te olcak.

    Her iki anlaşma da özel olmadığından Sony, diziyi diğer platformlara da lisanslamak istiyor ve şu anda potansiyel ortaklarla görüşmelerde bulunuyor. Dizi, hali hazırda bazı uluslararası bölgelerde Amazon Prime Video'da mevcut ve Latin Amerika, İrlanda gibi bölgelerde daha önce Netflix'te izlenmişti. Hulu, daha önce ABD'de “Community” tekrarları için özel yayın evi gibi olmuştu, bu da altıncı ve son sezonunun haklarını aldıktan sonra 2016'da uzatılmış bir anlaşmaya dahildi.

    “Community” ilk olarak 2009-2014 yılları arasında NBC'de beş sezon boyunca yayınlandı. Platform, şovu iptal ettikten sonra Yahoo! "Community"nin 6. sezonuna girmesin için 2015 yılında sipariş verdi ve daha sonra Yahoo! diziyi birden çok yayıncıya satma kararı aldı. Platformlar, popüler olan ve başka platformlara ait sitcomlara özel haklarla sahip olmak için adeta büyük bir yarış içine girdi. Netflix'in, 2021'de Hulu'dan ayrılacak olan “Seinfeld” tekrarlarının hakları için 500 milyon dolardan fazla para ödediğin konuşulurken, NBCUniversal yeni Peacock hizmeti için Netflix'ten de 500 milyon dolar karşılığında “Office”i aldı. Bu arada WarnerMedia, Netflix'ten “Friends”i koparmak ve yeni HBO Max hizmetinde kullanmak için yaklaşık 425 milyon dolar ödedi.

    Dan Harmon tarafından yaratılan “Community”nin oyuncu kadrosunda Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Yvette Nicole Brown, Alison Brie, Ken Jeong, Jim RashDonald Glover ve Chevy Chase yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top