Hesabım
    George R.R. Martin, Coronavirüs İzolasyonunda Yeni Kitaba Yoğunlaşıyor!

    Martin, virüs sürecini avantaja çevirmeyi düşünüyor..

    HBO

    George R.R. Martin, kendi izolasyonundan yararlanıyor ve bir sonraki Game of Thrones romanı olan The Winds of Winter üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Martin'in dizideki en son kitabı olan A Dance with Dragons, HBO'nun televizyon uyarlamasının çıkışıyla aynı yıl 2011'de yayınlanmıştı.

    2011'den bu yana dizi 8 sezon boyunca 73 bölümü tamamlarken, bir sonraki kitabın çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Martin diziyi son bir roman olan A Dream of Spring ile bitirecek. HBO'nun uyarlamasında, David Benioff ve D.B. Weiss, beşinci sezonun sonunda Jon Snow'un "ölümü" ile romanların planına yetişti. Daha sonra kitapların ötesine devam etti ve Martin'den notlar alarak senaryoyu hazırladı. Martin'in dizinin hikayeyi sadakatle anlatabilmesi için 13 sezon gerektireceği önerisine rağmen, Weiss ve Benioff sezonları kısaltmayı seçti ve 6. sezon sonunda kitapları geçtikten sonra iki kısaltılmış sezon daha teslim edip diziyi bitirdiler. HBO, hikayeleri anlatmaya devam edecek. Martin'in prequel romanı Fire & Blood'a dayanan spinoff projesi House of the Dragon ile Westeros dünyası ekranlarımıza gelecek. 

    Martin, hayranlara bir mesaj yayınladı ve sağlığını güvence altına aldığını, The Winds of Winter'ın tamamlanmasına yönelik ekstra motivasyonlu bir çalışmaya başladığını dile getirdi. Martin, açıklamasında şunlara yer verdi: " Kişisel olarak benim için endişelenebileceğinizi biliyorum. Evet, yaşım ve fiziksel durumum göz önüne alındığında salgın için en savunmasız nüfusta olduğumun farkındayım. Ancak, şu anda kendimi iyi hissediyorum ve tüm mantıklı önlemleri alıyoruz. Uzaktaki bir yerde, personelimden sadece birinin katıldığı bir süreçteyim ve şehre gitmiyorum ya da kimseyi görmüyorum. Gerçeği söylemek gerekirse, Westeros'ta gerçek dünyadan daha fazla zaman geçiriyorum ve her gün yazıyorum. Yedi Krallık'ta işler oldukça acımasız... Belki de buraya gelebilecek kadar acımasız değildir.""

    Dizinin final sezonu hayranları büyük hayal kırıklığına uğrattı. Aynı zamanda bittiği için de bir hayli üzgünler. Tam da bu noktada Martin'in kitapları çok daha değerli hale geldi diyebiliriz. Hayranlara hak ettikleri bir sonu Martin'den başka kimse veremez. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top