Hesabım
    Michael Jordan Belgeseli "Last Dance'ten Rekor Açılış

    Jordan, yüksek skorlarına devam ediyor..

    Shutterstock

    Amerika, Koronavirüs pandemisi yüzünden, dünyanın geri kalanı gibi spora ve basketbola aç durumda. Tam da bu noktada yayın hayatına başlayan Michael Jordan belgeseli "The Last Dance", Jordan ve Chicago Bulls'un 20 yıl önceki altıncı NBA şampiyonluğuna odaklanıyor. Bulls'un 1997-1998 sezonunun 10 bölümlük belgeselinin ilk iki bölümünü içeren açılış, ilk prömiyerinde ESPN ve ESPN2'de ortalama 6.1 milyon izleyiciyi ekran başına çekmeyi başardı.

    Koronavirüs pandemisi nedeniyle milyonlarca kişi evde kalma emri altındayken, beğenilen The Last Dance'in ESPN için iyi sonuç vermesi bekleniyordu ama bu kadarını tahmin etmek biraz zordu. ESPN ve ESPN 2'de The Last Dance ilk çıkışında ortalama 6,3 milyon ve doğrudan takip eden ikinci bölüm için 5,8 milyon izleyici sayıları elde etti. Annelik kanalında, Jason Herir belgeselleri ortalama 5,3 milyon izleyiciyle ulaşmıştı ve Jordan, kariyerinin tümünde olduğu gibi yüksek bir skor yakalayarak yeni bir rekora imza attı.

    COVID-19'un bu az reklamlı ortamında belki daha da önemli olan The Last Dance, çok önemli olan 18-49 yaş demografisinde ise yaklaşık 3,5 milyon kişiye ulaştı. Geçen ay tüm spor etkinlikleri kapatıldığından beri büyük kayıp yaşayan ESPN için olabilecek en iyi sonuç anlamına geliyor. The Last Dance, ESPN kanallarında 17 Mayıs'a kadar her pazar yayınlanmaya devam edecek. Netflix'le ortak bir yapım olan The Last Dance, dünyanın geri kalanında ise bu platformda yer alacak. Netflix genelde izleyici rakamlarını açıklamıyor ama bu kez bir istisna yapabilirler ve yeni bir rekor gelebilir. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top