Hesabım
    Michelle Obama'nın Kitap Turu Belgesel Oluyor!

    Netflix, Obama çiftiyle bir kez daha çalışmaya hazırlanıyor..

    “American Factory”le Oscar kazanmalarının ardından Barack ve Michelle Obama, Michelle Obama’nın anılarını başlatmak üzere yaptığı son kitap turu hakkında yeni bir belgesel için Netflix'le bir kez daha bir araya geliyor. “Becoming” başlıklı film, 2018'in sonlarında yayınlanan anı kitabından sonra, Michelle Obama'nın hayatına dair, yakından bir bakış sunuyor ve  kitabını tanıtmak için çıktığı şehir turunun sahne arkasını izliyor.

    Hem anı hem de film, toplum arasında köprü oluşturma gücünü ortaya koyacak. Obama, hikayelerini açık ve dürüst bir şekilde paylaştığında halkın, bir First Lady ile yakınlık kurması da sağlanmış olacak. Belgeselin Netflix'te 6 Mayıs'ta yayınlanması planlandı ve Obama'ların geçen yıl başlattıkları Higher Ground Productions bayrağı aracılığıyla yapılan özel anlaşmayla geliyor. Yapımları arasında Oscar'ın listelediği “After Maria” belgesi de bulunan Nadia Hallgren filmi yönetecek. Yapımcılar arasında ise, Katy Chevigny, Marilyn Ness ve Lauren Cioffi yer alacak.

    Michelle Obama'nın (makalesinin altında tam olarak paylaşılan) bir notu var. Notta, "salgına karşı verdiğimiz  kolektif mücadelemiz sırasında, filmin izleyicilere sevinç ve biraz soluk sunacağını umuyoruz" ifadesi yer alıyor. Filmdeki kendi açıklamasında Hallgren, tur sırasında Obama'yı filme alma fikriyle Higher Ground'a yaklaştığını ve yapmak için uygun olup olmadığına karar vermek için eski First Lady ile 30 dakikalık bir toplantı yaptığını söylüyor.

    Hallgren, “Hızlı hareket ediyor ve onunla birlikte hareket etmeyi öğrenmek zorunda kaldım. Sıkı, özel alanlarda en az yer kaplayacak şekilde yer aldım ve olanları filme aldım, ancak onunla yakın bir ilişki kurmaya da izin verdim" diyor. Higher Ground ortak başkanları Priya Swaminathan ve Tonia Davis projede baş yapımcılar olurken, Maureen A. Ryan ortak yürütücü yapımcı olarak yer alıyor. “Becoming”, İkinci Dünya Savaşı sonrası New York'ta moda dünyasında geçen bir sınıfsal drama dizisi olan Frederick Douglass biyopsisi ve “Bloom”u da içeren High Ground'ın listesinin en son üyesi olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top